Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Aarrekartta joka toimi

Sen jälkeen kun nyrpeä (huono kuvavalinta) naamani nähtiin Hesarissa, sain ihania viestejä ihmisiltä, jotka haaveilevat omasta pienestä talosta ja luonnonrauhasta. Tämä kirjoitus on erityisesti heille ja muillekin, jotka haluavat elämäänsä jotain täysin mahdotonta. Tämä kirjoitus on myös niille, jotka pitävät erilaisten aarrekarttojen tai unelmakarttojen tekemistä ihan höpöhöpönä. Tämä on tarina aarrekartasta, joka toimi.


Kolmisen vuotta sitten pankkini ilmoitti, että saisin yksin asuntolainaa maksimissaan 100 000 euroa. Tuo summa piti sisällään myös mahdollisten remonttien osuuden, joten talon pitäisi olla huomattavasti halvempi. Minulla ei myöskään saanut olla muita suuria kuluja, kuten autoa. No, en omista ajokorttia.

Jos teen nyt haun esimerkiksi Oikotielle ja etsin taloja alle 80 000 eurolla Keski-Uudenmaalta ja pääkaupunkiseudulta, löytyy taloja kolme. KOLME! Niistä yksi on jotenkuten julkisten tavoitettavissa, mutta sekin myydään tarjouskaupalla ja hinta saattaa nousta. Tilanne tuntui yhtä toivottomalta silloinkin.


Olin kuitenkin elämänvaiheessa, jossa oma talo oli ainoa vaihtoehto ja olin päättänyt sellaisen jotenkin löytää. Talon etsimisestä tuli pakkomielle. Kävin tarkastamassa Oikotien, Etuoven ja Torin useita kertoja päivässä, kyselin autiotalojen omistajia kunnilta, jututin pappoja ja mammoja, laitoin ilmoituksia kauppoihin, liityin eri alueiden fb-ryhmiin ja pakotin tuttuni ajeluttamaan minua sopivilla syrjäkylillä. Siinä vaiheessa kun muut eivät enää jaksaneet auttaa, etsin taloja yksin kävellen ja pyöräilin näyttöihin.

Suurimpaan epätoivoon hain henkistä kirjallisuutta kirjastosta ja ostin Sanna Wikströmin Unelmakarttakirjan. Täytin kirjaa tunnollisesti ja piirsin yllä olevan kuvan (osaan oikeasti piirtää paljon paremmin). Talokauppani menivät kuitenkin mönkään monta kertaa. Parhaimmat vietiin nenäni edestä, yksi ostos päättyi kaupanpurkuun, toinen peruttiin pari päivää ennen kauppakirjojen tekoa. Olin jo aivan varma ettei koko hommasta tule mitään.


Tämä talo löytyi vasta kun sain itseni rentoutuneempaan mielentilaan, noin puolen vuoden kodittomuuden jälkeen. Olin päättänyt rakentaa itselleni talon pyörien päälle tai asunto"vaunun", jos sopivaa taloa ei löytyisi. Sekin vaihtoehto olisi sopinut minulle hyvin ja olin asiasta innoissani. Laitoin vielä yhden epätoivoisen ilmoituksen sopivalla sijainnilla olevan kylän fb-ryhmään ja lopulta sain ostettua tontin ja huonokuntoisen talon 60 000 eurolla.

Hauskinta oli huomata, että ostamani talo muistuttaa piirtämääni kuvaa. Tai itse talo on erilainen, mutta pihatie, tontti ja jopa kaksi omenapuuta täsmäävät. Haluankin kannustaa kaikkai haaveiluun ja haaveiden eteen työskentelyyn. Tahdonvoima on upea asia. Olen nyt jatkanut samaista unelmakarttakirjaani liimaamalla kirjan sivuille kuvia itseeni, kotiin ja ammattiin liittyen. Rakastan Pinterestiä ja jotenkin sieltä kerätyn kuvamaailman kautta saavutan haaveitteni tunnetilan helposti. Kerron toki blogissa jos uudet toiveeni toteutuvat.


Terveisin, Stella
Ryhdy Kummitustalon kirjekaveriksi
Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä

SHARE:

16 kommenttia

 1. Itse olen tehnyt lukemattomia aarrekarttoja - ensin ihan heh heh huvin vuoksi - myöhemmin siksi, että ne ovat oikeasti toimineet! Tämänkin paikan löysin viimeisimmän karttani avustuksella,vaikka oma ei olekaan, niin kuitenkin paikka, jossa halua olla. Minulla on myös tuo kirja, tosin vielä tyhjää täynnä, ollut jo kauan kun on ollut muita elämänasioita hoidettavina enkä ole jaksanut paneutua haaveisiin. Mutta jos nyt, sinunkin innoittamana...Unelmoikaa ja toteuttakaa unelmianne - se tekee hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo kirjahan on vain yksi työväline hommaan. Olen tuon kirjan tyhjille sivuille kerännyt nyt kaikenlaista henkistä hopinaa, että ovat samassa paikassa. esim. Saa mitä haluat kirjan tehtäviä.

   Poista
 2. Aarrekartat ovat mahtavia! Oletko sinä tehnyt omasi jollakin kuvaohjelmalla? Itse leikkaan ja liimaan. Keväthaaveiluin, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nuo uudet on tehty printaamalla kuvia pinterest-tauluistani ja liimaamalla niitä kirjan sivuille. Huomasin että sinne keräämäni teemat ja kuvamailma olivat oikeastaan samaa kuin laittaisin aarrekarttaan. Olen todella tarkka pääni sisällä olevasta estetiikasta, eikä perusnaistenlehtien kuvastossa oikein ole sopivaa matskua.

   Poista
 3. Meilläkin oli unelmakartan tapainen, kun etsimme tupaamme. Se vain ei ollut lainkaan visuaalinen vaan enemmänkin ranskalaisilla viivoilla. Vähän harmittaa, ettei se ole tallessa.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa että aarrekarttasi toimi noin hyvin. :) Itse tein vuosia sitten pari 'aarrekarttakirjaa', siis lehdistä kuvia ja tekstejä viivattomaan vihkoon. Sopivia tekstejä ja kuvia löytyi lähinnä enkunkielisistä lehdistä, mutta silloin tuo homma toimi hurjan hyvin. Tein pari huonetauluakin, jotka myös toimivat. Alitajunta on ihme juttu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tuo huonetauluversio vielä työn alla. "voimakuvia" olen ripotellut pitkin kotia ja työkoneen näytönsäästäjäksi.

   Poista
 5. Ehkä pitäisi ottaa aarrekartat itselle käyttöön...Jos vaikka se toimisi yhtä hyvin kuin sinulla.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen tuo kirja, pitääkin laittaa se kirjastolistalle :)

  Aarrekartat on kiva tapa tutustua omaan itseensä ja mitä parhain keino aina välillä päivitellä omia kuulumisiaan itselleen. Aaarekarttaillessa ne omat ajatukset konkretisoituu ja tosiaan voivat sitten käynnistää muutoksia myös konkreettisesti. Itsekin tein tuossa viime vuoden puolella aarrekartan, mutta kaksiosaisena. Tein yhden sen mukaan miten on ja toisen sen mukaan miten toivoisin olevan ja vertailin. Vertailu johti muutokseen :)

  VastaaPoista
 7. Itse tein aarrekartan lisäksi tosiaan "Saa mitä haluat" kirjan tehtäviä, joissa kirjoitetaan nykyhetkestä ja siitä mitä haluaa ym.

  VastaaPoista
 8. Onpas jännä yhteensattuma. Viime lauantaina kun satoi, päätin viimein tehdä aarrekartan. Ei se vaikeaa ollut mutta oma rauhallinen aika ja pari kuppia kahvia oli hyvä lisä tekemiseen. Nyt vaan alitajuntaisesti teen ja saan mitä toivon kovasti. Ihana että sinulla kartta on toiminut <3

  VastaaPoista
 9. Aarrekartat ovat mitä mainion tapa hahmottaa unelmia ja kun niitä jälkeenpäin katselee, on hauskaa todeta, että unelmista monet ovat todellakin toteutuneet.
  Täytyykin tehdä taas uusi aarrekartta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänyt, että osa taiasta on myös "unohtaminen". Vaikka unelmien eteen on tehtävä töitä, ei hommaa saa toteuttaa veren makua suussa, tuloksia voi syntyä kuten minulla, silloin kun on jo mielessään vähän relannut ja antanut tilaa uuden tulla.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig