Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Toisen remonttivuoden tilinpäätös


Kuun vaihteessa tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä kun sanoin tälle tontille ja "purkukuntoiselle" talolle tahdon. Kuten olen ehkä ennenkin asian tiivistänyt, tämä ei ole unelmieni talo, mutta olen päättänyt tehdä siitä sellaisen. Vaikka remonttivauhti onkin taas talvikuukausina hidastunut, yhtä ja toista on mökissäni saatu vuodessa aikaiseksi. Jos olet uusi lukija. Voit lukea ensimmäisen vuoden uroteoista tämän linkin takaa.Toisen remonttivuoteen mahtui:

-Talon vanhemman puolen täysin uusi rossipohjalattia. Kyseessä oli kaiken kaikkiaan niin suuri operaatio, etten samaan lähde ihan heti. Tai mistäs sitä tietää...


-Vanhemman puolen uudet vanhat ikkunat 70-luvun hirvitysten tilalle
-Uudet rännit ja kourut sadevedelle, ja tietenkin saatiin historian kuivin kesä
-Jonkin verran puutarhatöitä


-Vanhemman puolen seinien levytys, pinkopahvikatto ja tapetointi
-Keittiö
-Puulieden ja Porin Matin asentaminen


Kevätauringon myötä kasvatellaan tulevan kauden remontti-intoa. Sähkömies kävi pari viikkoa sitten toteamassa, että sähkökaappi menee kaiken muun kanssa uusiksi. Olenkin tökkinyt apumiestä talviunilta ja yrittänyt saada kalenteriin aikaa sähköhommien edistämiselle. Nyt mökissäni eletään jatkojohtojen aikakautta. Myöhemmin keväällä tai alkukesästä piha myllätään auki. Joudun liittymään kunnan vesiverkkoon, mutta saa nähdä millä aikataululla sisälle valmistuu vesivessa ja muut putket. Luvassa on myös yläpohjan eristämistä ja paljon puutarhatöitä. Jos intoa riittää, aloitan myös talon "uudemman" puolen remontoinnin.

Minkälaisia projekteja teillä kevät tuo tullessaan?

Terveisin, Stella
Ryhdy Kummitustalon kirjekaveriksi
Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä
SHARE:

14 kommenttia

 1. Hienosti oot saanut talon jo asumiskuntoon. Kaikki loput on melkein ekstraa... Toivon, että kirjoitat oikein pitkiä blogikirjoituksia ja usein. Hesarin juttu oli hyvä myös. On niin mukava lukea sun blogia ja pitää yllä omiakin unelmia. Kaikkea hyvää tuleville remppa- ja puutarhakuukausille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro, tekstiä tulee tai sitten ei :D Monesti kirjoitan kilometripostauksen, sitten se nolottaa ja tiivistän sen liiankin lyhyeksi... Unelmat on parasta! Ne pitävät minut hengissä vaikka eivät ikinä toteutuisikaan.

   Poista
 2. Moi!Eksyin jostain tänne ja jäin! Ihanaa! Minäkin heräsin aikoinaan kauan sitten tuon saman Kaarina Davisin kirjan myötä. Asumme maalla 18 kanan ja kukon ja kahden koiran ja kissan kanssa. Pidän myös blogia jos haluut kurkata <3https://www.unelmatehdasbymaria.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olen kauniita kuviasi käynyt usein katsomassa ainakin instan puolella. Ehkä jossain tormäsin kivoihin lehtijuttuihinkin (kotiseudultani).

   Poista
 3. Lisääntynyt valo on tosiaan alkanut herätellä jälleen remontti-intoa! Täällä on viikonlopun kunniaksi tuvan seiniä pahvitettu ja tapetoitu. Huomenna vielä viimeiset vuodat ja sitten odotellaan panelointi-innostusta.

  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetointi on ihan parasta puuhaa, väriä ja tulosta heti!!! Okei, maalaaminenkin on kivaa.

   Poista
 4. Ihan huikeaa, miten paljon oot saanut tehtyä tässä ajassa! :) Tuo lattiaprojekti vähän houkuttais meillä makkarissa, mutta se taitaa jäädä kesälle 2020. No, aina on hyvä olla suunnitelmia tulevaan. Ja niin ihanasti sanottu tuo, että olet päättänyt tehdä talosta unelmiesi talon. Yritän itsekin omaksua tuon kätäntöön, kun viime aikoina keittiön ja vähän muunkin keskeneräisyys on turhauttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mökkini on susiruma, mutta hyvä runko kivoille muutoksille.

   Poista
 5. Oon iloiten ja ihaillen seurannut blogisi kautta remonttiasi ja elämäntapaasi, ajatuksiasi! Olet ollut ahkerana! Varsin kivalta kotisi näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa, elämä on selkeästi nyt liiankin mukavaa kun ei huvita jatkaa remonttia.

   Poista
 6. Jäi vielä kirjoittamatta, itse olen asunut jo 20 vuotta miltei satavuotiaassa wanhassa putkassa. Todella paksut hirsiseinät ja vieläpä jäljellä yksi vanha putkan ovi kurkistusluukkuineen (tosin takana on vesivaraaja) =) Sitä on hartaudella remontoitu vuosien varrella. Taloa on laajennettu, mutta vanhaan tyyliin. Kaikki tilat on käyty läpi. Rakastan kotiani <3

  VastaaPoista
 7. Oletko yhtään kärryillä paljonko rahaa remontointiin on mennyt? Itselläni olisi aika samanlainen projekti tiedossa ja olen miettinyt kannattaako lähteä koko taloa uusimaan, vai antaako sen vain lahota pikkuhiljaa. Minullakin olisi haaveissa tehdä mahdollisimman paljon itse, tosin kattoremppa taitaa meillä olla edessä myös. Vähän hirvittää, että onko sitä taloa mahdollista kunnostaa, olisi kuitenkin kiva "pikku" laittamisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että tähän mennessä rahaa on mennyt joku 15 000 euroa. Homman järkevyys pohjaa minulla siihen että voin tehdä juttuja pikku hiljaa ja asua talossa samalla. Neliöitä on myös vähän. En jaksaisi remontoida 150 tai 200 neliön taloa, mutta tämä mökki vielä menee :D Järkevyys tulee myös mielestäni siitä minkä verran on tontista maksanut ja miten paljon käyttää kekseliäisyyttä remppatarvikkeissa ja materiaaleissa.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig