Omavaraisemman elämän remonttipäiväkirja

Muutoksia blogissa vuonna 2019

Viime vuonna tähän aikaan innostuin kehittämään blogiani ja luin kaiken löytämäni tiedon. Opin minkälainen ulkoasu miellyttää lukijoita, mitkä otsikot iskevät, ja miten kukaan ei enää lue tavallisia päiväkirjamaisia blogeja, vaan kaikki etsivät netistä vastauksia omiin ongelmiinsa. Blogigurujen mukaan ihmiset ovat kiinnostuneita vain itsestään.


Muutokset huomattiin, lehdet ottivat yhteyttä ja sain kummallisia tarjouksia yrityksiltä. Lukijamäärät pomppasivat ennennäkemättömiin lukemiin. Aluksi innostuin, sitten koko juttu alkoi tuntumaan väärältä. Tunsin liittyväni suureen joukkoon toimijoita, jotka pyrkivät ohjaamaan ihmisten käytöstä (yleensä ostamaan jotain). Suoraan sanottuna tuhannet blogissa vierailevat ihmiset eivät muuttaneet elämääni millään lailla, eikä näkyvyys tehnyt minua yhtään onnellisemmaksi. Miksi olisikaan, en ole ikinä haaveillut kuuluisuudesta. En vain muistanut kuunnella itseäni ajoissa.


Yleensä blogit kasvattavat lukijamääriä jotain tarkoitusta varten ja miltei aina pohjimmainen syy on yritys myydä jotain, oli se sitten affiliate-linkkien kautta tai omaa tuotetta. Kun yksi koiristani pötkötti huonokuntoisena viime kesänä eläinlääkärissa oksentaen verta, lisätulot blogista olisivat todella olleet tarpeen. Onneksi koiran vointi parani ilman reissua teho-osastolle ja tililläni oli riittävästi roposia lähiklinikan kuluihin.

Säikähdyksestä huolimatta en ole keksinyt itselleni riittävän palkitsevaa ja arvomaailmaani sopivaa tapaa ansaita blogillani. Jos en aio tienata blogillani, ei lukijamäärillä ole oikeasti mitään väliä. Tykkäykset, peukutukset, somejaot ja kommentit eivät tuo ruokaa pöytään tai maksa laskujani, eivätkä tee arjestani parempaa. Vei vielä puoli vuotta tajuta, että jos lukijamäärillä ei ole väliä, minun ei tarvitse menettää yöuniani blogini takia. Näin on käynyt samalla kirjoittamisesta on kadonnut ilo.


Tämän oivalluksen kautta päästään blogissani tapahtuviin muutoksiin. Jos minun ei tarvitse kalastella lukijoita, voin tehdä tätä 100% itseäni innostavalla tavalla. Toivon että pysytte kanssani jatkossakin.

Kerroin jo kesäkuussa kuinka työni tulee mahdollisesti muuttumaan ja kuinka toivoin voivani kotitarveviljelyllä paikata mahdollisesti pienempää palkkaani. Omavaraisuuden tavoittelu kiinnostaa minua, koska viljely tuo kirjaimellisesti ruokaa pöytään, päätön hengailu somessa ja blogista stressaaminen taas ei. Kuiva kesä oli iso isku puutarhan perustamiselle, mutta onneksi aina tulee uusi kasvukausi.


Blogini tulee siis jatkossa olemaan entistä enemmän monipuoliseen lihattomaan omavaraisuuteen keskittyvä oikean elämän remonttipäiväkirja, ei niinkään neuvoja ja vinkkejä jakava tietopankki. Haluan jatkossa antaa myös enemmän aikaa valokuvaukselle hätäisen kännykkäkuvauksen sijaan.

En julkaise uutta kirjoitusta enää joka torstai, vaan julkaisen tekstejä silloin kun minulla on jotain kerrottavaa. Jos et jaksa ravata blogissani viikottain tarkastamassa tilannetta, suosittelen liittymään kirjekaverikseni, silloin saat linkit postauksiini takuuvarmasti. Myös instassa on toiminto, jolla saat kännykkään ilmoituksen aina uuden kuvan tupsahtaessa syötteeseen.

Terveisin, vähän rennompi Stella

Ryhdy Kummitustalon kirjekaveriksi
Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä
SHARE:

28 kommenttia

 1. Kirjoituksiasi on kiva lukea ja elämäntapaasi seurailla, se on mielenkiintoista :) Hyvä ettet ole kirjoittamisen iloa menettänyt. Valoisaa vuotta 2019 sinulle ja valitsemallesi tielle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooooh, kirjoitin tuohon tekstiin että ilo on mennyt :D Olen aina tykännyt enemmän valokuvauksesta kuin kirjoittamisesta ja toivon että aikaa kameran kanssa on tulevana vuonna enemmän.

   Poista
 2. Hyvä teksti - teit varmasti oikean, vapauttavan päätöksen. Jos kirjoittaa kohderyhmiä ja lukijamääriä ajatellen, kirjoittamisen ilo häviää ennen pitkää.
  Minunkin teksteistä suosituimmat ovat tavallaan ne "turhimmat". Itselleni tärkeimmät ajatukset taas ovat ehkä blogiyleisölle liian... jotain. Ehkä ajatusta tai tekstiä on liikaa.
  Yleisesti tuntuu siltä, että kepeä ja käytännöllinen kiinnostavat lukijoita, sekä avoimet bloggarien tilitykset omasta elämästä. Yhteistyössä sen ja sen kanssa- alkuiset blogit ovat kuitenkin ainakin minulle niitä, joita en edes klikkaa auki. Arvostan, että ihmisellä on oikeasti asiaa ja tarve kirjoittaa riippumatta markkinakoneiston jylläävästä voimasta. Toki raha on tarpeellista elämässä, mutta varmasti pitkäkestoisesti antoisampaa on saada elanto omasta maasta eikä somesta.
  Oikein hyvää ja rikasta uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei "yhteistyössä" maininta haittaa jos kysessä on tuote josta olen kiinnostunut. Tuoksukynttiläpostaukset eivät innosta, mutta luen mielläni erilaisia kokemuksia vaikka remppamateriaaleista ja komposteista. Välillä myös surettaa miten negatiivisesti näihin yhteistyöjuttuihin suhtaudutaan. Kampaajalle maksetaan mielellään korvaus, mutta monet välttelevät viimeiseen asti linkkien klikkaamista, ettei bloggaaja vaaan hyödy. En väitä että sinä olisit näitä tyyppejä, mutta tätä näkee paljon.

   Poista
 3. Hieno päätös.
  Pitää sanoa, että olen käynyt täällä paljon harvemmin, sen jälkeen, kun blogiasi viimeeksi muutit...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä juttu, blogi tulee muuttumaan vielä uudelleen, koska minulle visuaalisuus on tosi tärkeää ja haluan blogin näyttävät siltä kuin suuri visioni :D Itse jätän monet blogit lukematta huonon ulkoasun takia, vaikka asia olisikin hyvä. Olen siinä mielessä jotenkin hätäinen.

   Poista
 4. On ihan tervettä välillä pysähtyä ja jäädä miettimään mitä oikeasti haluaa - on kyse sitten normi elämästä tai jostakin muusta. Monelta tämä kyky puuttuu nykyään ja mennään vain massan mukana, ollen samaa mitä kaikki muutkin. Itse olen tarkoituksella jättäytynyt massan ulkopuolelle jo vuosia sitten vaikka olenkin sulkenut ja joutunut suljetuksi monien ovien taakse - tilalle olen kuitenkin saanut paljon enemmän ja ennen kaikkea sitä on tyytyväisempi itseensä ja elämäänsä, tietäen miksi tekee niin kuin tekee. Sinäkin olet "kasvanut" ja huomioinut asiat, jotka eivät tunnu omilta, onnittelut siitä! Blogisi on yksi kolmesta, joita jaksan vielä aktiivisesti seurata juuri siksi, että se on pysynyt oman näköisenä ja kokoisena.Olen toki minäkin sinulta vinkkejä saanut mutta lähinnä ne ovat olleet sinun näkemyksistä tai kokemuksista otettuja, ei mitään mainostettua mammonaa. Minä ainakin jään kanavalle, sillä sydämestäni toivon sinun saavan omavaraisuuden toimimaan ja olen iloinen, jos annat sitä seurata. Tee vuodesta oman näköisesi, jota elämän valot ja varjot maustavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapainon löytäminen ja oman äänen kuunteleminen taitaa olla elämän vaikeimpia juttuja :D Onneksi saa erehtyä ja oppia. Hyvää vuotta myös sinne.

   Poista
 5. Hyvä päätös, blogisi tekstit ovat olleet neuvovia, mutta ehkä niissä on ollut hieman saarnaavaa sävyä myös. Mieluummin luen päiväkirjamaista blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on paljon mielipiteitä ja ajattelen monesta jutusta aika ehdottomasti, ja voi olla että niiden esiintuominen vaikuttaa monesti saarnaamiselta. Toisaalta, jos mielipiteitään ja ajatuksiaan ei kerro, voi olla vaikea ymmärtää miksi teen juttuja kuin teen.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsö, ehdin lukea kommenttisi ennen niiden poistamista...

   Poista
  2. Okei. No just tälläinen höpsö minä olen...Ekan kommentin olisin voinut jättääkin tänne, ylireagoin vaan sen toisen takia kun taas mielestäni paljastin itsestäni liikaa. Oh well, tiedätpä ainakin että minä jatkossakin täällä piipahdan. :)

   Poista
 7. Varmasti hyvä päätös, niin itsesi kuin blogin sisällön kannalta! Itse mietin oman blogin lopettamista juurikin noiden kävijämäärien kautta. Ja kommenttien, molempien määrät ovat nykyään sellaisia, että kirjoittelu tuntuu jotenkin turhalta, kun ei siellä juuri ”kukaan” käy. Siis kun vertaa blogin kultakauteen. Instassa saa taas kivasti kommentteja ja sellainen vastavuoroisuus minua viehättää somettamisessa eniten. Rakas harrastus ei ole enää rakas, jos se ei ole kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olisi naiivia väittää ettei lukijat kiinnostaisi ollenkaan. Blogiin saa kuitenkin lukijoita, jos haluaa, tämä oli se minkä testasin viime vuonna ja totesin että omat rajani tulevat vastaan. Jos haluat, tule ylläpitämään kanssani Vanhojen talojen blogit ja instatilit FB-ryhmää, siinä saa jo kirjoituksilleen vähän enemmän näkyvyyttä. Totuus on se, ettei blogeihin enää hakeuduta ja löydetä vaan niitä pitää itse mainostaa ja tyrkyttää joka suuntaan. Harmi kun blogeissa ei ole sitä "tykkää" nappia, kommenttien kirjoittaminen on monelle liian työlästä.

   Poista
 8. Hieno päätös! Minäkin jätin blogisi kirjoitukset lukematta sen muutoksen myötä, mutta nyt voisin taas kiinnostua. :) Henkilökohtaisuus on mielenkiintoisempaa kuin tavaran tai aatteen myynti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tarkoitat aatteen myynnillä? Mielipiteitä ja aatteita täällä tullaan kyllä näkemään jatkossakin, koska en pysty kertomaan tekemisistäni kovinkaan neutraalisti, enkä edes halua :D

   Poista
 9. En ole itse koskaan miettinyt blogiani ansaintamuotona - niin lukijoiden määrän kuin eurojenkaan näkökulmasta ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen valintaani, koska luulen, että ulkokohtaiset tavoitteet tappaisivat haluni pitää blogia tai toisaalta vaikuttaisivat epäaitona lopputuloksena. Kirjoittamisen ilo on varmastikin säilynyt siitä syystä, että olen pitänyt omat motiivini ja blogin fokuksen koko ajan kristallinkirkkaina, vaikka totta kai blogikin kehittyy ja muuttuu ihmisen muuttumisen myötä. Lukijat ovat minulle tärkeitä, koska tekstien sisältöjen reflektointi ja keskustelu muiden samanhenkisten kanssa kiinnostaa. Se saa minut kirjoittamaan uusista aiheista. Hyvä, jos jätät liian laskelmoinnin pois ja sen päälle, kun vaan itse löytää syyn, miksi kirjoittaa blogiaan, niin siitä se mieli löytyy! Se syy on varmasti jokaisella vähän erilainen ja miksei se voi olla kaupallinenkin, jos siltä tuntuu, mutta jos ei tunnu, ei kannata sotia itseään vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä minullakaan olisi ansainta tullut mieleen, ellei olisi ollut pakko. Joku kunnianhimo ajaa kuitenkin muuttaamaan ja kehittämään blogia, ja itse ajattelin virheellisesti että lukijamäärät ovat se mittari mitä tarvitsen tuntevani onnistumisen iloa, näin ei kuitenkaan ole.

   Poista
 10. Uskon että tämä on hyvä päätös! Minua ainakin kiinnostaa nimenomaan se miten sinä elät elämääsi. Blogisi on toiminut innostuksen ja inspiraation lähteenä omassa haaveilussa enkä olekaan kaivannut mitään täsmäohjeita vaan "näyttöä" siitä että toiveeni omasta mökistä on mahdollista.

  VastaaPoista
 11. persoonalliset kirjoitukset ja kuvat kiinnostavat - mitäpä sitä selittelemään - jatkat siten, miten itse tykkäät -

  hannah

  VastaaPoista
 12. Olen tykännyt käydä lueskelemassa juttujasi ja ennenkaikkea pidän sinun valokuvistasi,ja niiden värisävyistä.Kuvissa on "sitä jotakin". Toivotan kaikkea hyvää alkaneelle uudelle vuodellesi!:)

  VastaaPoista
 13. Hieno päätös!
  Pidän blogistasi, kuvistasi ja kirjoituksistasi, jotka inspiroivat ja ovat saaneet esim. minut hurahtamaan venäläisiin datsoihin :)
  Olen itse kirjoittanut blogiani täysin ilman ansioita ja pienille kävijämäärille, koska koen sen vapautena. Kirjoitan, kun haluan ja siitä mistä haluan. Välillä olen pitänyt pitkiäkin taukoja. En usko, että kirjoitus- tai kuvaamisintoni pysyisivät hengissä, jos minun pitäisi mainostaa, oli tuote sitten mikä tahansa.

  Hyvää uutta vuotta Stella ja koirat! Innolla jään odottamaan uusia juttuja!

  VastaaPoista
 14. Teet blogisi juuri niin kuin itse haluat. Lukijat joko seuraavat tai eivät. Minä ainakin olen pitänyt blogistasi ja pidän varmaan jatkossakin. Ja mitä kaupallisuuteen tulee, uskon että suurin osa ihmisistä tietää missä mennään ja suhtautuu niihin tietyllä kriittisyydellä.
  Hyvää jatkoa siis blogillesi
  -apris-

  VastaaPoista
 15. En ole lukenut muita kommentteja, mutta halusin vain kommentoida, että "pelkäsin" mihin suuntaan tämä blogi muuttuu. Tuleeko tästäkin kuristava kaupallisuuden alttari (ymmärrän blogiansainnan kuviot ja sen, että jos tekee laadukasta sisältöä, voi kokea haluavansa siitä myös korvauksen - siinä ei ole mitään väärää, mutta se on pilannut monta koskettavaa blogia). Harmittaa, että kaikista blogeista tulee somekonsulttien mukaisia ja että sisältöä tuotetaan, koska sitä pitää tuottaa. Parhaat blogit on elämänmakusia, ne päivittyy silloin kuin päivittyy ja niistä välittyy kirjoittajan aito elämä. Blogisi on yksi parhaista ja uskon, että tavalla tai toisella tämän blogin päivittäminen palkitsee sinut tulevaisuudessa. Pidä huoli itsestäsi!

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig