Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Kirjoitin erilaisen työhakemuksen

Kirjoitin hiljattain uuden työhakemuksen. Jos nykyinen työnantajani lukee tätä, voit olla rauhassa, en ole ottamassa lopputiliä. Kirjoitin tämän hakemuksen, koska se oli minulle henkilökohtaisesti tärkeää. Viime vuonna nöyrä hakemus jäi tekemättä ja palkkakin saamatta. Hakemassani työssä palkkaa ei makseta tilille rahana, vaan sen saa ruokana, hyvinvointina ja inspiraationa.


Haluan päivätyöni rinnalle pestin äiti-luonnon firmassa. Tämän päivän upea pakkaskeli oli paras mahdollinen hakemuksen lähettämiseen. Uudellamaalla harva pystyy heittäytymään luontaistalouden kannateltavaksi, mutta leikittelen ajatuksella että kotitarveviljely, keräily ja luonnon monipuolinen hyödyntäminen on uusi sivutoimeni. Tai katsotaan, voihan olla ettei hakemustani hyväksytä ja edessä on toinen yhtä haastava kasvukausi kuin viime vuosi.


Kirjoitin työhakemuksen osoittaakseni itselleni, että olen tosissani. Samalla annoin luvan kehittää puutarhaani ja käyttää työhön enemmän aikaa. Minun on ollut kamalan vaikeaa juurtua nykyiseen kotiini ja olen jotenkin pitkittänyt monia pihatöitä ja kasvihankintoja. Nyt aion juurtua ihan kirjaimellisesti. Kunnollinen keittiöpuutarha ei synny hetkessä.


Olen keksinyt monen monta syytä miksei haaveilemani yksinkertainen omavaraisempi elämä onnistu nykyisessä kodissani. Uskottelin itselleni, että tarvitsen enemmän viljelyalaa ja enemmän metsiä ympärilleni. Vaikka välillä mustikkamättäällä saattaakin olla ruuhkaa, löydän varmasti toisen mättään. Todellisuudessa minulla on kaikki hyvin ja rauhoituin heti kiellettyäni viikottaiset käynnit talojen myyntisivustoille.On aika siirtyä haaveilusta toimintaan. Olen huomannut olevani itselleni aika huono pomo ja annankin esimiestehtävät mieluusti luonnon hoidettavaksi.


Terveisin, Stella

Ryhdy Kummitustalon kirjekaveriksi
Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä
SHARE:

12 kommenttia

 1. Se onkin vaikeaa tuskailun keskellä uskaltaa katsoa oikeasti ympärilleen ja todeta "tämä on hyvä" <3

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä hakemukselta. :) Äläkä turhaan ole itsellesi liian ankara, sitoutuminenhan on yksi näitä elämän isoja kysymyksiä. Eikä kaikille meille mitenkään itsestäänselvää kun on kaikkea mennyttä painolastia harteilla (ja sydämellä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitoutuminen vaatisi luottamusta ja kaipa luottamuksen löytäminen vaatii aikaa.

   Poista
 3. Hyvä on miettiä asia ja tehdä päätös. Itse roikuin 20 vuotta en tiedä jäänkö tähän- ajatukseen. Talo oli kaikin puolin kompromissi. Vasta nyt tein päätöksen että tähän jään. Hienoa että olet fiksumpi. Mielestäni päätös asiassa kuin asiassa tuo mukanaan rauhan ja levollisuuden.
  -apris-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minustakin alkoi tuntumaan että elän jonkunlaisessa odotustilassa, odotan jotain mitä ei ehkä ikinä tule. Olen alusta asti sanonut ettei tämä ole unelmakotini, mutta päätin tehdä siitä sellaisen.

   Poista
 4. On aina oli lukea tekstejäsi Stella <3 Luonto on mullekin tosi tärkeä. Ja puhdas ilma. Ihana asua maalla. Mullakin on kotitarveviljelyä kasvihuoneessa ja kasvatuslaatikoissa.. pientähän se on, mutta pyrkimys edes kasvisten (kesäajan)ja marjojen sekä sienten (metsien ihania antimia) omavaraistalouteen. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on minullakin vielä tosi pientä, mutta mikään ei tule isoksi jos ei aloita siitä pienestä.

   Poista
 5. Hei, mielenkiintoiset pohdintasi toivat mieleen omia ajatuksiamme osa-omavaraisviljelyn alkuajoilta...
  Meillä ollaan oltu nyt muutaman vuoden omavaraisia kaikista arjessa käyttämistämme juureksista eli porkkana, peruna, palsternakka, punajuuri, nauris kuuluvat niihin. Lisäksi sipuleita ei tarvitse ostaa kaupasta koko talvena. Myös tuorepuristettu omenamehu riittää koko talveksi. Helpoksi taivalta ei ole aina voinut sanoa, mutta joka kevät siemenet on tilattu, lukuunottamatta siemenperunoita, jotka saadaan omista perunoista..
  Tämän on mahdollistanut maakellari, joka oli valmiina ostaessamme tämän paikan. Kellaria kiitänkin joka syksy, kun satoa raahaamme säilöön. Ilman sitä ei viljelystämme tulisi mitään. Olemme töissä talviajan ja kesän viljelemme.
  terv. Niina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä haaveilen lyhyemmästä työpäivästä, mutten tiedä onko se mahdollista. Olisi mahtavaa pitää vaikka viikossa edes yksi puutarhapäivä. Maakellari minullakin on ja käyn näillä pakkasilla siellä katsomassa lämpötiloja. Toistaiseksi on pysynyt nollassa, eikä ole mennyt miinuksen puolelle, joten uskallan ehkä ottaa kellarin käyttöön.

   Poista
 6. Hei Stella eksyin tänne blogiisi vahingossa ja ilahduin työhakemuksestasi ja asumisestasi. Olet minulle nyt esikuvana ja edelläkävijänä, perässä tullaan toivoo Vanhan Kansakoulun Tuore Ostaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, olen aina pitänyt kansakoulun ostajia ihan hulluina, näissä pikku tölleissäkin riittää hommaa :D

   Poista

Blogger Template Created by pipdig