Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Terveiset uudesta keittiöstä

Ennen vuodenvaihdetta haluan tarjota teille muutaman makupalan pikkuhiljaa valmistuvasta puoli-ilmaisesta minikeittiöstäni.


Kuten moni tietääkin, olen viimeisen kahden vuoden aikana purkanut ja rakentanut uudelleen mökkini vanhemman puolen kirjaimellisesti lattiasta kattoon. Kaikki on tehty apumiehen kanssa itse päivätyön lomassa ja ilman palkattua apua. Nyt sisällä on edetty keittiön rakentamiseen asti ja tuntuu jännältä nähdä ympärillään tila, joka on tähän asti ollut vain pään sisällä odottava suunnitelma. 

Jos mökkini vanha puoli on kooltaan 25 neliötä, lienee keittiö puolet siitä. Kovin suuresta tilasta ei siis ole kyse, mutta minuntapaiselle vähän laiskalle kokille se riittää hyvin. Keittiön sydän on paikalleen palautettu retropuuliesi. Huuva löytyi käytettynä naapurikylästä sopuhintaan. Suurin muutos keittiössä on kahden huoneen väliseinään avattu ikkuna, joka näkyy ensimmäisessä kuvassa. Ikkuna tuo tilaan sopivasti paljon kaivattua valoa eikä tiskaajan ei tarvitse tuijottaa seinää. Tiskipöytä on tehty itse liimapuulevyistä ja allas löytyi rautakaupan poistomyynnistä sopuhintaan. Vettä ei talooni vielä tule, mutta pesuvedet valuvat jo viemäriin. Mikä helpotus, enää ei tarvitse kantaa tiskejä saunan ja mökin väliä. 

Toinen helpotus on paikalleen palautettu pikkuruinen sähköliesi ja ennen kaikkea uuni. Kahdessa vuodessa ehti tulla moneen kertaan ikävä pakasteranskalaisia. Kahden levyn pikkuliesi on talon alkuperäinen ja ikäisekseen yllättävän hyvässä kunnossa. Taloni sähköt eivät edes kestäisi tehokkaampaa laitetta. Uuni pitää vielä nostaa työtason kanssa samaan korkeuteen ja miettiä jonkunlainen liesituuletin. Laattojen sijaan uunin taustalla on vanhaa aaltopeltiä.


Kaikki kipponi ja kapponi asustavat tiskipöydän ja lieden lähellä, mutta toiselle seinälle perustin mikrokokoisen skafferin. Okei, ehkä joskus rakennan vanhan mallisen suuren nurkkakaapin, mutta siihen saakka ruokatarpeet on ahdettu kunnostamaani yläkaappiin ja pöytälevyn alla piilottelee jääkaappi ja pakastin. Pöytälevyt on muuten käsitelty samalla Ottossonin lasyyriöljyllä kuin lattia.

Lue lisää: Vanhan näköinen uusi lattia Ottossonin lasyyriöljyllä


Keittiöön mahtuu vielä ruokapöytä neljälle hengelle ja keittiön toimivuutta testattiinkin jouluaattona suuremmalla porukalla. Tunnelma oli tiivis, mutta kotoisa. Minikokoiseen mökkiin oli valittava minikokoinen joulukuusi.

Seuraavaksi vuorossa olisi sähkövetojen suunnittelua ja listojen tekoa. Olen syksystä asti nukkunut mökkini toisessa remontoidussa nurkassa. Kuvan karvainen kaveri on viime aikoina ollut niin paha ruokarosvo, että minun on tehtävä keittiöön vielä lukollinen kaappi tai laatikko roskikselle ja koiranruualle.  Tätä en ottanut keittiösuunnitelmassani huomioon ajoissa.


Terveisin, Stella

  
Ryhdy Kummitustalon kirjekaveriksi
Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä
SHARE:

9 kommenttia

 1. Ihanan tunnelmallisen näköinen keittiö. Ja nuo sävyt:D
  Kävi mielessä kun katselin aikasemmin noita koreja tiskipöydän alla että mitä niissä pystyy säilyttämään ettei koirat vie.
  Meillä ainakin koira varastaa kaiken mihin vaan yltää ja pystyy venymään.
  T.HP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on vaan kippoja ja kuppoja, ei mitään syötävää niin en usko että koiria kiinnostaa.

   Poista
 2. Mitä teet uudella osalla? Onko se työhuone, eikö sekin ole otettu käyttöön ainakin kannattaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi puoli menee seuraavaksi remppaan, ehkä siitä tulee työtila tai ylipäätään vain muuttuva lisätila milloin millekin tarpeelle.

   Poista
 3. Ihana!!!! Ja aivan parasta tuo ikkuna kahden huoneen välissä. Idea varastettu tänne juuri nyt :)
  Mukavaa alkanutta vuotta!
  -apris-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ikkuna oli pakko tehdä noin kun ulkoseinään ei voinut puhkaista.

   Poista
 4. Se näyttää kuvissa ihan hyvänkokoiselta keittiöltä! Ja tuo sisäseinässä oleva ikkuna on ihan tosi hieno keksintö.

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig