Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Ajatuksia blogitapaamisesta

Mitä järkeä blogitapaamisessa on ja tuleeko sinne edes ketään? 
Oman mittapuuni mukaan blogitapaamiseni oli menestys ja hyödyin siitä enemmän kuin olin ikinä ajatellut. Lukijani eivät todellakaan vastanneet ennakko-odotuksiani. 


Viime lauantaina 13 ihanaa blogini lukijaa (ja muutama lapsivieras) saapui järkkäämääni tapaamiseen  Keravan kartanon navetalle pimeydestä ja sateesta huolimatta. Vaikka tiedän, että blogiani kuukausittaiset lukijat ovat tällä hetkellä muutamissa tuhansissa, en silti ymmärrä että ruudun toisella puolella on oikeita ihmisiä. Jos ymmärtäisin, en varmaan uskaltaisi kirjoittaa enää mitään.


Onneksi osaava apuemäntä lievensi stressiä ja suurin osa porukasta oli tullut tutuksi jo sähköpostin välityksellä. Olen huomannut, että jopa täällä kehyskunnissa missä ihmisiä riittää, on vaikea löytää samoista asioista kiinnostuneita tyyppejä. Blogini edustama elämäntapa, ei ole yhtä selväpiirteinen kuin vaikka laskuvarjohyppyjen harrastus, eikä kaltaisilleni ole omia ryhmiä. Paitsi että on, tämän blogin kautta.

Halusinkin, että tapaamisessa ihmiset voisivat löytää samanhenkistä juttuseuraa, tuntematta itseään kummajaiseksi (kuten minä monesti tunnen).


Olin suunnattoman yllättynyt siitä, miten pitkällä kaikki vieraat olivat omalla matkallaan. Olen monesti kuvitellut kirjoittavani ihmisille, jotka muistuttavat minua kymmenen vuotta sitten. Sellaisille tyypeille, jotka vasta haaveilevat punaisesta tuvasta ja perunamaasta mutta epäilevät omia kykyjään. Heille minulla on ehkä jotain annettavaa.

Tapaamiseen saapui kuitenkin rohkeita uranvaihtajia, monen vanhan talon omistajia ja uutteria eläintilallisia. Oli ihanaa olla itse oppijan ja inspiroitujan roolissa. Samaa olen välillä huomannut tekstieni kommenteissa. Blogiohjaajagurut toitottavat, että tekstit on kirjoitettava lukijaa auttavaan muotoon, jotta kukaan kiinnostuu. No, kun kirjoitan jostain jutusta saan itse auttavia kommentteja ja vinkkejä ihmisiltä, jotka ovat tehneet kyseistä asiaa jo vuosikaudet. Kuka auttaa ja ketä ja mikähän teidätkin tänne tuo?

Terveisin, Stella

Ryhdy Kummitustalon kirjekaveriksi
Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä
SHARE:

18 kommenttia

 1. On täällä lukijoissa niitä haaveilijoitakin, ainakin minä :)

  VastaaPoista
 2. Puolihaaveilija täällä... osa aikaa kaupungissa ja loput maalla. Toivottavasti joskus koko ajan maalla <3 On mukavaa lukea erilaisten ihmisten kokemuksista ja kokeiluista :)

  VastaaPoista
 3. Oli kiva tavata ihmisiä eri lähtökohdista ja elämänvaiheista - kaikilla kuitenkin samanlaisia tavotteita. Täällä haaveillaan enää niistä eläimistä :)

  VastaaPoista
 4. Vuosia haaveilin ja nyt pari vuotta olen harjoitellut oman näköistä elämää. Blogisi on ainakin minulle antanut paljon käytännön vinkkejä ja linkkejä, joiden avulla on taas yksi asia auennut ja ne helposti johtavat toiseen ja kolmenteen asiaan :) Blogisi ei ole kiiltokuva vaan elämänmakuinen erheineen ja virheineen. Kaltaisiamme on, mutta emme siitä juurikaan huutele - se kuuluu mielestäni "tällaisten eläjien" maanläheiseen tyyliin elää ja käsitellä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri tuo "ettei huudella" oli ainakin minun kohdallani joskus ongelma. Luulin pitkään että olen totaalinen kummajainen ja yksin haaveitteni kanssa. Vaikka jokainen saa tehdä niin kuin haluaa, kyllä se vertaistuki, apu ja inspiraatio antaa vain ihan eri lailla voimaa yrittää asioita, "jos toikin osaa niin minäkin". Tuttavapiirissäni ei ollut edes yhtäkään remontoivaa naista :D

   Poista
 5. Valitettavasti en päässyt tällä kertaa blogitapaamiseen. Vietin sen ajan sairaalassa ja siellä kristallisoitui entisestään se, että omanlaista elämää kannattaa tavoitella. Elämä on kuitenkin lyhyt ja arvaamaton, etten itse enää ainakaan hirveästi jarruttele sitä mitä olen ja haluan. Blogisi on ihana juuri sellaisena kuin se on ollut. Itse en enää jaksa seurailla siloteltuja blogeja. Elämää sen pitää olla. Kiitos kun jaksat nähdä vaivaa meidän kuvaruudun toisella puolella olevien vuoksi <3
  -apris-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, toivottavasti ei ole mitään vakavaa. Tuo on niin sääli että vasta ikävät asiat saavat meidän toteuttamaan omaa juttuamme. Omassakin elämässä on vielä monta asiaa jotka pelottaa ja varmaan uskallan ne tehdä vasta kun on ihan pakko.

   Poista
 6. Kiva, että tapaaminen oli onnistunut <3 Ihana ideakin!

  VastaaPoista
 7. Hieno idea oli ja hyvä mieli jäi kaikin puolin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, toinen kerta on jo helpompi ja järjestäjät ööö suunnitelmallisempia.

   Poista
  2. Hienoa jos ja kun tulee uusi tapaaminen!

   Poista
 8. Ehkäpä tapaamiseen valikoitui kokeneita konkareita juuri syystä, jonka vuoksi itse jätin tällä kertaa tulematta: kun vasta haaveilee ja on polun alussa, ei ole vielä rohkeutta eikä ehkä uskoakaan. Mitä puhuttavaa minulla olisi kun ei ole mitään konkreettista. En osaisi varmasti myöskään kysellä vielä mitään. Tai ehkä mä olen vaan pelkuri :D Joka tapauksessa ajatus oli kiehtova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tapaamisessa juteltiin asioita laidasta laitaan, pinnallisia ja henkeviä ja aika paljon koirista :D Mielestäni juuri polun alussa oleva olisi saanut voimaa ja inspiraatiota.

   Poista
 9. Olen sinun blogisi uusi lukija. Olen "ahminut" näitä sinun kirjoituksia ja ne ovat saaneet minut hyvälle tuulelle, koska kaikkien ei todellakaan tarvitse olla niin "päteviä" näissä oravanpyörissä joissa ihmiset elää. Luin blogitapaamisesta vasta sunnuntaina kun se oli lauantaina, ja sanoin miehelleni että voi mistä jäin paitsi, mutta toivottavasti järjestät jossain vaiheessa uuden. Olisi ihana tavata ja keskustella ihmisten kanssa jotka ajattelevat asioista samalla lailla. Juuri elämän asenne että pienistäkin asioista voi tulla onnelliseksi. Olen kaupallisen alan koulutuksen saanut, mutta sen verran olen elämääni saanut muuttanut että voin tällä hetkellä tehdän käsilläni töitä. Odottelen innolla uusia kirjoituksia.... eli niillä on lukijoita!!!

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig