Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Tapettivalinnat

Koska tapettikuvani Instan puolella ovat saaneet kyselyitä, ajattelin esitellä valintani tarkemmin myös täällä blogissa.


Kuten tiedätte, mökkikin on pieni ja matala. Tiloja on yhtenäistetty purkamalla pois turhia ovia. Kaikkien sisustussääntöjen mukaan tämäntyyppinen tila kaipaa valoa, rauhallisia värejä ja yhtenäisiä pintoja. No olenko sellainen tyyppi, joka maalaa katon ja lattian valkoiseksi ja kaikki seinät harmaaksi koko talossa? Juu en ole.


Mökkini vanhalla puolella on ikäänkuin kaksi huonetta, vaikka ovi puuttuu. Toinen pää on keittiötä ja toinen pää makuuhuone. En ole viiteentoista vuoteen tarvinnut erillistä olohuonetta. Jos totta puhutaan elän 90% sängyssäni, mutta joskus on kiva piirtää tai esivalmistella ruokaa pöydän ääressä. Olen huomannut että vieraatkin arvostavat kalusteita ja istumapaikkoja :D


Minulla on pitkään ollut muutama tapettisuosikki, joten tapettien valitseminen ei ollut vaikeaa. Energisempää keltaista keittiöön missä tehdään asioita ja tummempia sävyjä makuuhuoneeseen rentoutumista varten. Eteisessä vastaantulijaa tervehtii vihreä kukkaniitty. Kukkateema jatkuu myös vessassa punaisena. Vessan tapetti on jo hankittu, mutta ei vielä seinällä.


Koska rakastan tapetteja, olen keräillyt niitä vuosien saatossa komean kokoelman. Vaikka olinkin aika varma tapettivalinnoistani, halusin silti tehdä yhdelle seinälle tilkkutäkkikollaasin ja mahduttaa mukaan vielä muutamia kuoseja kaikkien sisusussuunnittelijoiden kauhuksi. Tämä seinä on vielä kesken ja tarkempi esittely saa jäädä toiseen kertaan.

 

Tapeteista vielä tarkemmin
 • Tumma punakukkainen kuosi ensimmäisessä kuvassa on William Morrisin Compton
 • Vihreä kukkaniitty puolestaan William Morrisin Blackthorn
 • Keltakukkainen on valikoimista poistunut Pihlgren&Ritolan Ilo
William Morrisin tapetit tilasin etukäteen ja hain Tallinnasta. Tarkemmat tiedot liikkeestä ja  tuosta reissusta täällä


Mitäs luulet? Pystyisitkö itse asumaan näin värikkäässä talossa?
Jos vanhan talon tapetointijutut kiinnostavat, kurkkaa aikaisemmat kirjoitukseni:

Terveisin, Stella

Ryhdy Kummitustalon kirjekaveriksi
Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä

SHARE:

18 kommenttia

 1. Pystyisin ehdottomasti. Itsellänikin on värikäs koti. Ja muutenkin ehkä vähän tavallisesta poikkeava. 😄 kirrppikseltä, jostain saatua ja roskalavalta haalittua. Mutta tämä on just omannäköinen ja munlainen koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisin kommentti, mitä kuulen maustani on "ihan kiva, mutten itse pystyisi asumaan näin".

   Poista
 2. En pystyisi elämään värittömässä kodissa :D Upeita valintoja!

  VastaaPoista
 3. Ei tämä sisustussuunnittelija ainakaan kauhistunut, vaan ihastui 😍. (en tosin ole koulutusta vastaavassa työssä, miksiköhän kukaan ei ole palkannut 🤔😁, en taida mahtua muottiin 😂)

  VastaaPoista
 4. Minä pidän eniten siitä kun kodissa on värejä, mutta tapetit ovat toistaiseksi olleet aika vieraita. Luulen että pitäisin eniten siitä, että aina muutama seinä olisi tapetoitu, kunhan ei kaikki. Tykkään nimittäin kovasti maalatuista pinnoista (mutta ei liian tasaisista pinnoista) ja siitä, että eri tiloissa on eri värejä. Yhdelle keittiön seinälle suunnittelen tapettia, William Morrisin Chrysanthemum (sävyssä pink yellow green). Myös vihreään makkariin voisi laittaa joillekin maalatuille seinille tapettia, peittäisi pahimmat pinkopahvikrututkin. :) William Morrisin Bramble (sävy thyme) sopisi sinne, mutta se ei nyt ole ekana listalla.

  Kauniita tapettivalintoja nuo sinun, minusta on aina kivaa kun ihmisillä on valinnoissaan värejä ja muotoja, jotka kuvastavat heidän persoonaansa. Blogin ja instakuvien perusteella näin tässäkin tapauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän tapeteista ehkä siitä syystä että rakastan kuvioita ja jostain syystä tapeteissa on usein helpompi löytää omaa silmää mielyttäviä juttuja kuin varhoissa ja tyynyliinoissa, en tiedä miksi.

   Poista
  2. Ehkä verhoissa ja tyynyliinoissa on vaan keskimäärin tylsemmät valikoimat kuin esim. juuri tapeteissa? Muutamia helmiä lukuunottamatta, ostin muutama vuosi sitten ihanat vahvakuvioiset ja -väriset pussilakanat ja tyynyt, joissa nukkuu kuin kukkakedossa. :) Ja tuo on kyllä ratkaiseva juttu, kuviot. En ollut tullut ajatelleeksi, mutta itse tykkään kai sit enemmän väreistä.

   Tuosta tilkkutäkistä unohdin sanoa, että se on hieno idea, kun saa kerralla monia eri malleja ja värejä seinään.

   Poista
  3. Jäipä nyt vielä mietityttämään tämä asia. Ilmeisesti kaikki muut tähän blogiin kommentoivat rakastavat tummia ja värikkäitä tapetteja, mutta kyllä väriä kotiin saa myös maaleilla. Siis jos tykkää väreistä mutta ei liian levottomista kuvioista. :) Meillä on joka huoneen seinät ja lattiat maalattu värikkäiksi, ja ainakin Auron omilla luonnonmukaisilla pigmenteillä saa maaleihin aivan ihania sävyjä. Talon entinen asukki oli myös pitänyt väreistä ja siksi keittiön seinät ovat pinkiksi maalatut, eteinen keltainen jne. Samoilla linjoilla pysytellään myös itse.


   Poista
 5. Ihailen niin valtavasti tapaasi tehdä ja toteuttaa oman näköiselläsi tavalla. Silloin kun ihmisellä on vahva näkemys, rohkeutta ja taitoa yhdistellä värejä ja pintoja, niitä runsaampiakin, syntyy kaunis ja hyvä tunnelma. Sillä ei ole väliä mitä muut kodista ajattelevat tai viihtyisivätkö. Koti on vain ja ainoastaan asujiaan varten. Paitsi että yhä useammin kyllä mietin - erityisesti blogeja katsellessani - että on myös paljon koteja, jotka taidetaan tehdä muita varten.

  Tilkkutäkistäsi; tuon sinulle blogitapaamiseen pienen palan vanhaa tapettia. Löysin piha-aitan vintiltä tapettirullan. Se on Reginan aikaista. Väriltään ja kuosiltaan rauhallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta että ihmiset ovat omituisen kiinnostuneita siitä mitä muut ajattelevat heidän kodeistaan, vaikka koti ei ole vieraille. Ihmiset ovat myös todella epävarmoja omasta maustaan. Facebookin sisustusryhmissä yleisin kysymys tuntuu olevan "mitä laittaisitte tähän", "millä väreillä maalaisitte tämän seinän", "mitkä verhot sopisivat meille" ??? sitten vieraat ihmiset kommentoivat tai jopa haukkuvat olemassa olevat ratkaisut.

   Poista
 6. Tuo vihreä kukkatapetti on MAAGINEN! Meilläkin on yksi tila, joka saattaa kaivata juurikin jotakin tuon tyylistä jottei kokonaisuudesta tule valjua. Yritämme siis tasapainolla valoisuuden ja mitäänsanomattomuuden välissä, koska torppamme on matala ja tumma ikkunanpokia myöden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummaa ja matalaahan minullakin on, mutta mielestäni se ei ole ongelma jos tummat sävyt miellyttävät, ei silloin tunnu ahdistavalta. Tuo vihreä tapetti on kyllä seinällä paljon hienompi kuin olin osannut rullalla ajatella. Siinä on myös paljon värejä joita voi poimia sisustukseen.

   Poista
 7. Sama juttu, minä en pysty asumaan pliisussa ja neutraalissa ympäristössä. Kaikki alakerran huoneet on tapetoitu värikkäillä paperitapeteilla. Lattiat kun maalaa mieleiseksi ja valitsee kauniin tapetin, voi kaiken sellaisen piensisustamisen jättää vähän vähemmälle. Näin olen toiminut omassa kodissa. Kauniita tapetteja sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta ettei komeat tapetit paljon muuta kaipaa, verhoja, tauluja ym.

   Poista
 8. Todella hienot tapetit olet löytänyt! Täytyy oppia itsekin ostamaan ajoissa sykähdyttävävimmät tapetit varastoon. Yritimme metsästää eteiseen kunnon keltaista vanhaa paperitapettia. Kaikki, jotka tekivät vaikutuksen, olivatkin sitten Ritola&Pihlgrenin poistuneita malleja. Makuuhuone meillä on tummansininen. Olohuoneeseen olen etsinyt voimakkaan punaisia, vihreitä tai sinisiä empiretapetteja, mutta toistaiseksi mennään vielä vanhoilla raidoilla. Mitä enemmäm värejä, sitä paremmin ainakin itse viihdyn. Kiva, että meitä on muitakin!

  VastaaPoista
 9. On niin kuin pesäpuu tuo kotisi, sellainen rauhan tunnelma, että yksi yö näin unta, että nukuin siellä. Unimatkailua levollisiin paikkoihin. Tumma kaunis syli tuo huone.

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig