Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Pieni opas kierrätyspuutarhan perustamiseen -Metsästä näitä tänä kesänä!

Vihreän mökkini pihaan on viime viikkoina ilmestynyt erikoisia muuttokuormia. Eripari kipot ja kapot, ikkunan raadot ja metalliromu näyttävät ulkopuolisen silmin varmasti mielipuoliselta ongelmajätteeltä. Minulle ne ovat aarteita ja tärkeitä tunnelman luojia tulevaan kierrätyspuutarhaani. Koska en voi vielä näyttää nykyistä pihaani, kaivelin ideakuvia arkistoistani ja listasin minkälaisia juttuja kannattaa metsästää itse kasvien lisäksi tänä kesänä jos haaveilee villistä ja rönsyilevästä kierrätyspuutarhasta.

Metsästä näitä tänä kesänä!

-Kaikki metallikalusteet ja niiden osat: tuolit, pöydät, sängynpäädyt ym.
-Erilaiset portit ja aitaelementit
-Kaikki kulahtaneet ja rikkinäiset puu- ja rottinkikalusteet, kokeile myös niiden maalaamista
-Kaikki säleiköt, ritilät ja verkon palat, joista köynnökset saavat otteen: sulkapallomailat, grilliritilät, raudoitusverkko, kanaverkko, patjojen kierrejousisisukset, halsterit ym.
-Eläinten luut, kallot ja sarvet
-Eri kokoiset kaapelikelat
-Patinoitunut puutavara ja heinäseipäät
-Tiiliskivet
-Kaikki istutusastiaksi sopiva: ämpärit, työkalupakit, matkalaukut, puulaatikot, ruukut, maalipurkit, suuret säilykepurkit, pesualtaat, kylpyammeet, maitotonkat, astiat, tynnyrit kaikissa koossa ja väreissä
-Vanhat ikkunat, laseilla tai ilman
-Isommat esineet kuten vanhat pyörät, kottikärryt, maatalouskoneiden osat, soutuveneet, ompelukoneet ym.
-Astiat, erityisesti peltiset ja valurautaiset
-Kaikki köynnöstueksi sopiva: sukset, sauvat, käytöstä poistetut harjat ja haravat, tikkaat ym.
-Lavankaulukset ja trukkilavat
-Erilaiset kattokruunut ja kynttilänjalat
-Mikä tahansa ruosteinen ja rämä joka näyttää mielestäsi kivalta!


Mistä näitä romuja sitten löytää? Omat löytöni ovat 99% ilmaisia ja olen haalinut ne kasaan purkutaloista (luvan kanssa), jätelavoilta, Torin annetaan-osastolta, oman kylän FB-ryhmistä, luonnosta, tien varsilta, talojen raunioista, rohkeasti kysymällä jos omistaja on tiedossa sekä epävirallisilta kaatopaikka-alueilta mihin ihmiset tuovat luvatta roinansa yöllä. 

Mitä te metsästätte tänä kesänä? Täydennetään listaa yhdessä!

Terveisin, Stella


Lue myös: 

Haluatko luovaa sisältöä vasaralla, viikatteella ja virkkuukoukulla suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa?


Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä.
SHARE:

10 kommenttia

 1. suihkun varsi kukkatukena (L ylösalaisin) - muuten pidän enempi kylläkin siististä puutarhanäkymästä - liika TAVARA on sielläkin liikaa - luonnollinen piha riittää -

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan se totta että liika roina voi näyttää sotkuiselta. Olen kuitenkin sitä mieltä että luonnollinen piha on vähän sotkuinen :D

   Poista
 2. Joskus on hyvä ettei ole autoa ja ajotaitoa - muuten pihastani löytyisivät kaikki nuo listaamasi asiat ja paljon muutakin....;) Rakastan tuollaisia "romupihoja" ja idearikkautta siitä, miten tavaroita voi käyttää eri tarkoituksissa ja vielä osana puutarhaa.Onneksi jokainen voi tehdä siitäkin sellaisen kuin haluaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei minullakaan ole autoa tai korttia, joskus koirien kanssa lenkillä löytyy kaikenlaista ja sitten pitää pyörällä palata hakemaan.

   Poista
 3. Metsästän vielä yhtä metallista sängynpäätyä, raudoitusverkkoa ja suunnittelen tilalta löytyneiden metallisten rautavanteiden yhdistämistä hitsaamalla (Isäntä saa hitsata). :) Yksi hirvenkallo ja poronsarvet odottavat myös pääsyä seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen keräillyt polkupyörän vanteita, mutten yhtään tiedä mitä niillä tekisi.

   Poista
 4. Kivoja ideoita! Olen itsekin keräillyt vuosien varrella kaikenlaista "romua" omaan puutarhaan, tai niitä on ollut valmiiksi nurkat täynnä �� Kasvatusalustoiksi voi hyödyntää monenlaiset entisistä tehtävistä poistuneet huonekalut, astiat tai vaikka soutuvene.
  Blogissani myös kuvia http://www.villaatrium.fi/kesa-tulla-tupsahti-toukokuussa/

  VastaaPoista
 5. Mulla haussa laho soutuvene, jota voisi avokompostina käyttää ja johon sitten ajattelin perustaa yrttimaan. Jollei lahoa kokonaan ennen sitä. ;) vaan täytyy koittaa suojata pohjaa, jos sellaisen löydän.

  VastaaPoista
 6. Tosi mukavan näköisiä asetelmia näköjään saa kierrätystavaralla myös, pitääpä ruveta metsästämään. Noita lavoja saan töistä ainakin helposti, sillä meillä osa vaurioituu, kun trukkihaarukat osuu niihin välillä huonosti ja ne pitää ottaa pois käytöstä. Hieno tuo ompelukonepöytä, missä on kukkia päällä, kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig