Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Remonttitarvikkeita Tallinnasta ilman autoa

Moni tietää että Tallinnasta saa rakennustarvikkeita Suomea edullisemmin, mutta kuinka moni on tehnyt säästöjä shoppailemalla rinkan ja julkisten varassa? Tässä omat vanhaan taloon sopivat löytöni ja listaus ostopaikoista busseineen.

Remonttitarvikkeita Tallinnasta

Kävimme pari viikkoa sitten apumiehen kanssa hulppealla yhden yön "loma"matkalla Tallinnassa. Koska emme osaa tehdä tai ajatella muuta kuin talojemme remppaamista, oli tämänkin matkan tarkoitus rynnätä remonttitarvikeostoksille. Lähdin ensisijaisesti hakemaan William Morrisin tapetteja, mutta bongattuani Sairaan kaunis koti -blogin Annan Tallinnasta ostamat valokatkaisimet, nekin menivät ostoslistalle. Ajattelin että ostokset kulkevat helposti repussa, ei me mitään autoa reissuun tarvita. Noh, selvisimme kahdestaan kantamisesta ja heräteostoksista, mutta ilman Tallinnasta kotoisin olevan ystäväni tarkkoja bussiohjeita, emme olisi ikinä löytäneet liikkeisiin perille. Ostimme ensitöiksemme päivälipun Viru keskuksen alla olevan bussiterminaalin ärrältä, lippu ja päivän matkat maksoivat vaivaiset 5e. Nyt kun lätyskä on olemassa, seuraavalla reissulla matkaamme vielä edullisemmin. Yksi päivä riitti ostoksien tekemiseen hyvin. Busseissa ilmoitetaan pysäkkien nimet näytöillä, joten eksymisen vaara on pieni.


Muster sisustussalong ja William Morrisin tapetit (Pärnu mnt. 139)

William Morrisisin tapetit maksavat Suomessa mallista riippuen 80-120e rulla. Esimerkiksi ensimmäisessä kuvassa ylempänä oleva Compton on vähintään 110e ja Tallinnasta sen saa suoraan hyllystä 50 eurolla rulla. Itse pelasin varmaan päälle ja varasin tapetit ennakkoon, sain samalla vielä pienen alennuksen. Ensimmäisen kuvan toinen tapetti Blackthorn tilattiin Englannista ja sen hinnaksi tuli näin 85e, Suomessa 110e sekin. Tilauksen tulon piti kestää 4-6 viikkoa mutta sain jo parin viikon odottelun jälkeen tiedon että tapetti on saapunut liikkeeseen. Asioin kätevästi sähköpostilla englanniksi, maksoin puolet summasta etukäteen ja loput hakiessani tapetteja. Muster sisustussalong sopii ehdottomasti niille, jotka tietävät mitä haluavat ja pystyvät valitsemaan tapetit paikan päällä mukaansa suoraan hyllystä. Muu kuin hyllyssä oleva tavara osoittautui kalliimmaksi.


Myös Pip-studion tapetteja odotti liikkeessä edulliseen hintaan

Muster Sisustussalonkiin pääsee busseilla 18, 36 ja 5 Viru keskuksen terminaalista. Matka kestää noin 15-20 minuuttia ja pysäkki on nimeltään Hallivanamehe. Alueella on paljon muitakin sisustuskauppoja. Myös Muster sisustussalong on nimensä mukaisesti sisustuskauppa, jossa on piensälän lisäksi kankaita ja huonekaluja.

Bauhoffista katkaisimia ja pistorasioita (J. Smuuli tee 41)

Kuten moni muu, minäkin olen tuskaillut Renova-valokatkaisimien ja pistorasioiden kallista hintaa. Mökissäni sähköt menevät uusiksi ja tietenkin haluaisin kivan näköiset katkaisimet. Lähdinkin ostamaan pyöreitä vanhan mallisia katkaisimia. Paikan päällä kuitenkin huomasin, ettei samaan sarjaan saa järkeviä pistorasioita. Mielestäni myös Renovat olivat Bauhoffissa halvempia ja hetken mietin yhdistäväni halvempia ja kalliimpia sähkötarvikkeita. Sitten jossain mielenhäiriössä päädyinkin ostamaan jotain ihan muuta: omituisia 70-luvun henkisiä tummanruskeita kantikkaita katkaisimia ja rasioita. Syy oli varmaan se, että tästä mallista löytyi myös kylppäriin sopiva versio ja näitä oli hyllyssä tarpeisiini riitävästi. Niin, onhan puolet talostani tehty -69. Vinkkinä mainittakoon että jos katkaisimia lähtee oikeasti hakemaan, pitäisi nekin varmaan tilata ennakkoon, koska hyllyssä niitä oli vähän. Kaikki katkaisimet ja pistorasiat, joita hypistelin maksoivat 4e-7e/kpl ja Renovat taitavat olla Suomessa vähintään 20-30e/kpl. 

Löysin Bauhoffista vielä vahingossa hauskan näköisiä hanoja 50-100e/kpl (ensimmäinen kuva), joita en ollut suunnitellut ostavani. Sain nyt keittiön hanan 70e halvemmalla kuin olin kaavaillut. Bauhoffissa oli myös ostohetkellä meneillään alennusmyynnit. Kassalla meitä neuvottiin hommaamaan kanta-asiakaskortti ja saimme sillä monesta tuotteesta vielä lisäalennuksia.


 Pyöreät vanhan malliset katkaisimet 4-6e!

Bauhoff-rautakauppaan pääsee bussilla 54 Solaris keskuksen edestä, suuntana Kurina. Pysäkin nimi on Silde ja matka kestää 20min. Bussi kulkee vain muutamia kertoja tunnissa, joten aikataulut kannattaa katsoa etukäteen, varsinkin paluumatkalla jos on kiire laivaan.

Kaiken kaikkiaan reissu oli antoisa ja muutama juttu jäi vielä rautakauppaan odottamaan mahdollista seuraavaa reissua. Rakastan Tallinnaa ja aina on hauska päästä seikkailemaan keskustan ulkopuolelle. Tarjolla on aika erilaista tavaraa kuin Suomessa ja suurta rakennusurakkaa varten tekisin varmasti laajempaa tutkimustyötä mitä kannattaa ostaa ja mistä.

Oletko itse tehnyt onnistuneita ostoksia Tallinnasta vanhaan taloosi?

Terveisin, Stella


Haluatko luovaa sisältöä vasaralla, viikatteella ja virkkuukoukulla suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa?

Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä.


SHARE:

9 kommenttia

 1. Laitan tämän jutun kirjanmerkkeihin, hyviä vinkkejä! Kiitos 😊

  VastaaPoista
 2. Aargh, nyt kyllä harmittaa kun ostimme kalliilla Suomesta mustan valokatkaisijan remontoituun makkariin. Hinta oli luokkaa 50e, joten pistorasiat on vielä tylsiä moderneja. Mä oon vähän pelokas ulkomaanmatkaaja (siis joo, myös Tallinnassa), mutta nämä bussivinkit rohkaisee vähän suunnittelemaan reissua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juuri ne mustat maksaa kyllä maltaita. Itse ensin epäilin että "käykö" nämä katkaisimet myös Suomessa. Apumies rauhoitteli että samaa sähköä Virossakin on ja samoin enemmän remppaa tehnyt Sairaan kaunis koti -blogin Anna sanoi ainakin heidän sähkärin hyväksyneen nämä Tallinnan tuliaiset.

   Poista
 3. Itse ostin juurikin Tallinnan Bauhoffista entisen asuntomme olohuoneeseen valkovenäläiset paperitapetit. 15 rullaa maksoi saman, mitä kotimaiset paperitapetit. Paperitapetteija löytyy aika paljonkin venäläis- ja valkovenäläisvalmisteisina, mutta ongelmana ovat kuosit ja värit, jotka ovat vähän liian rohkeita omaan makuun. Tallinnassa meillä oli oppaana taksikuski, joka vei meitä tapettiostoksille paikkoihin, joihin ei ikinä olisi itse löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, itse varmaan tykkäisin villeimmista kuoseista. Sain FB:n kautta kuulla että jopa posliinisia katkaisimia saisi Tallinnasta 7 eurolla, hurjaa.

   Poista
 4. Espak-nimisestä rautakaupasta ostin todella edullisesti siveltimiä, uunin edustan peltejä. Sisko osti lavuaarin, hanoja, tapettia, maaleja yms. Myös sinne kannattaa hankkia kanta-asiakaskortti, säästi vielä enemmän. Sitä en osaa sanoa millaiset hinnat ovat nykyään, tuosta on muutama vuosi aikaa. Oltiin liikkeellä omalla autolla ja peräkärryllä, sisko osti enemmänkin ja säästi todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä näin jälkiviisaana ajattelee että näinkin pieneen projektiin olisi kannattanut käydä jo heti alussa katsomassa tarjontaa ja sitten myöhemmin lähteä shoppailemaan peräkärryn kanssa. Noh, olen kyllä löytänyt paljon matskuja myös käytettynä/kierrätettynä että kulut ovat olleet kohtuulliset.

   Poista
 5. Todella mielenkiintoinen blogi. Kävin ostamassa Tallinnasta 200l paisuntasäiliön vanhaa taloon. Oli jonkin verran halvempi, verrattuna suomen hintoihin. Matkat maksoivat vain 16,90e meno/paluu Kouvolasta. Paljon olisi ostamista vielä ja pitäisi lähteä uudestaan.

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig