Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Operaatio Kummitustalosta kartanoksi -Ensimmäisen remonttivuoden tilinpäätös

Tasan vuosi sitten allekirjoitin paperit tontista, jonka mukana tuli purkukuntoiseksi määritelty asuinrakennus. Samaa sanoi talosta tehty parin sivun mittainen suppea kuntoraportti. Sen verran olin kuitenkin talonäytöissä käynyt, että tiesin kaiken vähänkin vanhan olevan Uudellamaalla helposti "purkukuntoinen", koska jo pelkästä tontista saa mukavan hinnan ilman riskejä. Tutkimme mökkiä yhden iltapäivän apumieheni kanssa ja totesin että kaipa se kelpaa. Kyseessä ei tosiaan ollut mikään rakkautta ja intohimoa ensisilmäyksellä -tilanne, vaan enemmän sellainen tavallinen arkinen rauha. Tuo tunne on säilynyt näihin päiviin asti, vaikka väliin on mahtunut muutama itkupotkuraivari ja totaalinen tympääntyminen. Innostun tosissani vasta kuvitellessani minkälainen talosta vielä tulee.

Isäni kunnostamat vanhat ikkunat odottavat liiterissä pääsyä keittiöön

Ainoa paikka, jota emme viime talvena päässeet tarkastamaan lumen takia oli sokkeli ja sen kunto olikin yllätys, joka sotki remonttiaikatauluni puolella vuodella. Sokkelivalu ehti kuitenkin syksyllä valmiiksi kaksi minuuttia ennen lumen tuloa ja pääsin talvikaudeksi sisähommiin. Nyt pihalla odottaa kasa puutavaraa ja seuraavaksi alkaa lattian rakennus. Työ sujuisi mukavammin vähän keväisemmissä lämpötiloissa ja olen odotellessa keskittynyt suunnittelupuoleen. Minun pitäisi esimerkiksi lyödä lukkoon sähköihin ja putkiin liittyvät valinnat.

Putkitöihin vaikuttaa mm. läpäiseekö kaivoveteni testit ja saanko vapautuksen kunnan vesiliittymästä, joka on alueellani pakollinen

Vaikka eteneminen on ollut minunlaiselleni malttamattomalle tyypille tuskastuttavat hidasta, olen iloinnut jokaisesta pienestäkin edistysaskeleesta. Ulkopuolista apua on käytetyt toistaiseksi todella vähän ja olen itse tehnyt juttuja, joita en ikinä olisi kuvitellut osaavani. Hommia on paiskittu oikeastaan vain viikonloppuisin ja me kaikki tiedämme, että viikonloput ovat ihan liian lyhyitä.
Villa Vasaran ensimmäiseen remonttivuoteen mahtui:

-Vanhan puolen totaalinen purkaminen raakalautaan asti ja betonivalun + hiekkatäytön tyhjennys
-Salaojitus ja sadeveden ohjaus
-Saunan muurin ja kiukaan korjaus, vuotavan katon ensiapu
-Ulkohuussin fiksaus
-Talon hormien kunnostus
-Piipunhattujen asennus taloon ja saunaan
-Kaivon puhdistus ja kunnostus
-Kesäkeittiön rakennus
-Kasvimaan pohjan perustus
-Keskusmuurin tukeminen massiivisella betonivalulla
-Sokkelin tukeminen valulla ja sokkelin suuren reiän paikkaus
-Alajuoksujen lahovaurioiden korjaus
-Koira-aidan teko
-Järjetön määrä haaveilua ja ihanien juttujen hankkimista varastoon, koska mukavampia työvaiheita pääsee tekemään "ihan kohta"


Olen julkaissut joka kuukausi vuoden ajan remonttikuulumisiin liittyvän videon. Nyt sellainen kuitenkin puuttuu ja luulen etten tee niitä enää. Videoiden teko oli kokeilu, joka ei muuttunut minulle hauskaksi tekemiseksi yrityksistä huolimatta. Toivon että ymmärrätte. Jo pelkässä blogissa ja muissa somekanavissa on riittävästi puuhaa. Vaikken yritä kaunistella remonttielämäni rosoisempia puolia, koin että videot silti paljastivat liikaa ja olivat jollain tavoin liian henkilökohtaisia. Ne eivät myöskään ole sen tyylisiä, mitä haluaisin tehdä. Videoihin ei jatkossa ole pääsyä kanavani kautta, mutta linkit ja katselumahdollisuus säilyy blogiteksteissä.

Seuraavana vuorossa on muutaman tunnin irtiotto Tallinnassa remppatarvikeostosten merkeissä


SHARE:

8 kommenttia

 1. harmi ettei videoita enää tule, pidin niistä ja niistä välityi mökkisi tunnelma hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä viedossa saa enemmän välitettyä kuin kuvissa. Ehkä tilanne tulee vielä muuttumaan ja ehdin jonkun videon tehdä silloin tällöin.

   Poista
 2. Toivon että kuitenkin saamme lukea ns kuukausiraportin. Paljon olet kuitenkin saanut aikaiseksi ja kohta kun on lattia niin uskon mukavuus nousee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kuukausiraportti säilyy, kunhan on vain jotain raportoitavaa :D

   Poista
 3. Helposti sitä to do -listaa tehdessä innostuu ja lista venähtää, tiedän tunteen. Mutta älyttömän paljon Villa Vasarassa on vuoden aikana tapahtunut, todellakin olet ansainnut iloita onnistumisistasi! :) Meillä ainakin talvi yllätti täysin, täällä satoi pysyvä lumi "jo" joulukuun alussa ja mm. osa salaojaprojektista jäi sinne jonnekin alle lymyämään... Mutta näitä sattuu :D

  Ymmärrän täysin päätöksesi luopua videoista, niin kiva kuin niitä olikin katsella aina. Lyhyenkin videopätkän kokoon kursiminen vaatii kumminkin hirveän määrän työtä, ja välillä pitää osata karsia niitä ei-pakollisia hommia pois, tai muuten ei kohta puhti riitä enää mihinkään. Mikäpä sitä estää joskus taas palaamasta videobloginkin kimppuun, jos siltä tuntuu :)

  Innolla odottelen, mitä sinun ja mökkerösi toinen yhteinen vuosi tuo tullessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, videoihin voi palata jos siltä tuntuu. Meillä oli kyllä niin luksustilanne lumen kanssa, pysyvä lumi taisi tulla vasta ihan vuodenvaihteessa.

   Poista
 4. Ikävä tulee videoita. Tosi selkeitä ja mukavia katsottavia. Samalla oppi uusia asioita ilman, että tuntui kuin olisi koulunpenkillä. Ja jos "inhottaa" itse esiintyä videolla, niin voisitko kuvata vaan itse remonttia ja koiria puheen kanssa? �� Mukavaa kevättä! -Tiia

  VastaaPoista
 5. Videosi ovat kyllä olleet ihania, ikävähän niitä tulee. Mutta onhan niissä työtä.

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig