Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Tammikuun remonttikuulumiset VIDEO

Hellurei, pieni katsaus ohi hurahtaneeseen tammikuuhun. Kuten ehkä voitte arvata, olen viettänyt paljon aikaa nenä koneen ruudussa synnyttämässä näitä uusia sivujani. Olen itse lopputulokseen tyytyväinen, toivottavasti tekin. Pientä viilausta ja koodin korjailua toki riittää aina. Uusien sivujen lisäksi avasin mahdollisuuden liittyä Kummitustalon kausikirjeen tilaajaksi. Myös youtubekanavallani on tehty kevätsiivous. Eri aihealueiden videot löytyvät nyt paljon helpommin.


Mutta remonttiin. Talolla on oikeastaan tapahtunut tammikuussa vain yksi suurempi edistysaskel, mutta se on minulle sitäkin tärkeämpi. Päivä edellisen videon julkaisun jälkeen huomasin, ettei pihallani ollut enää ollenkaan lunta ja lämpimien viikkojen jälkeen maa ei ollut edes jäässä. Kysyin tuttavaani viimeistelemään toukokuussa aloitettua salaojaprojektia. Sattumalta hän pääsi kaivinkoneen kanssa paikalle heti seuraavana päivänä.


Parissa tunnissa kone, kuski ja apumieheni tasoittelivat vallihautoja täynnä olevan pihani aivan uuteen uskoon. Muutos on mieletön, vaikkei ehkä välity ruudun toiselle puolelle. Minulla on nyt piha! Eikä mikään työmaa. Rumat sokkelikorjaukset ja salaojaputket peittyivät maan alle ja keväälle jäävän viimeistelyn jälkeen kaikki näyttää toivottavasti siltä ettei mitään olisi ikinä tehty. Tuskin maltan odottaa kevättä, että pääsen istuttamaan ruohoa ja keräämään tontin miljoona pikkukiveä kauniisti sokkelia kiertämään. Kone teki hyvän alun pienelle kivimuurin pätkälle. Kiviä kun tontilla riittää.

 

Sisällä olen äheltänyt alajuoksujen lahokorjauksien kanssa. Hidasta hommaa, josta osa on tehtävä ulkopuolelta ensi kesänä. Helmikuussa pääsen kuitenkin pikkuhiljaa suunnittelemaan lattiarakenteita. Muuten helppo juttu, mutta hommaa varteen on lyötävä lukkoon päätökset vessan ja keittiön putkista ja vesipisteistä. Odotan kunnalta vielä vastauksia vesikyselyihini, mutta juuri nyt tuntuu siltä etten ehkä tee sisälle suihkua ollenkaan.


Ensi kuun remonttikuulumisten aikaan tulee vuosi täyteen siitä kun sain taloni avaimet käteeni. Ai kamala, silloin ajattelin että olisin vuodessa ehtinyt jo paljon pidemmälle. Toisaalta, olin varautunut yllätyksiin ja viivytyksiin, joten kaikki on ihan hyvin näin. Palataan siis ensi kuussa remonttikuulumisiin jonkinlaisen vuosikatsauksen merkeissä.

Lue lisää:
Joulukuun remonttikuulumiset
Paras lattiamaali koiratalouteen
tai jos luet remonttikuulumisiani ensimmäistä kertaa, tutustu lähtötilanteeseen

Terveisin, Stella

               
SHARE:

5 kommenttia

 1. Voi eiiiii voisiko blogi palata vanhaan tuttuun että näkisi uusimman postauksen ekana? Mä oon niin keski-ikäinen etten yhtään diggaa tuosta nyt muodissa olevasta etusivumallista :/
  Kivaa kuitenkin seurata rempan edistymistä! Tuleeko sulla suihku ulkosaunalle vai meinaatko pärjätä nykyisellä pesumenetelmällä? Mukava nähdä mihin suuntaan projekti etenee :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko että uusin blogipostaus pitäisi olla aivan ensimmäisenä kokonaisuudessaan? Niin ettei tekstä joudu klikkaamaan auki? Vai häiritseekö vain nuo liikkuvat kuvat?

   Poista
  2. Mä oon niin konservatiivinen että tykkään eniten ihan tavallisesta vanhanaikaisesta blogista, jossa postaukset ovat pötkössä :). Monesti kun on pelkkiä otsikoita käy niin etten jaksa oikein klikkailla niistä mitään auki :/

   Poista
 2. Samaa mieltä Hannan kanssa. Paikallaan olevaa katsoo mutta se äkisti liikkuu aiheuttaa repäisyn näköhermoon. Pidän kuvista, jotka antavat katsoa itseään. En välttämättä jaksa katsoa videoita lainkaan. Rakennusprojektisi on mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen samaa mieltä että liiat liikkuvat kuvat ovat huonoja. Siksi diaesitys onkin vain etusivulla, sen tarkoitus on herättää vähän huomiota...

   Poista

Blogger Template Created by pipdig