Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Salainen haaveeni vuodelle 2018 - Oma kirja

Nyt kun joulusta on selvitty on aika kääntää katse kohti seuraavaa vuotta. En tiedä teistä, mutta itse kihisen innosta.

Kaikilla meillä on haaveita. Ihanimmat niistä ovat ehkä sellaisia joiden toteutumista on pitänyt täysin mahdottomana. Olen itse toteuttanut yhden tälläisen unelman. En Helsingissä opiskelija-aikana asuessani uskonut ikinä pystyväni omistamaan omaa taloa. Haave tuntui aivan liian kaukaiselta ja tirautin kyyneeleen jos toisenkin asiaa vatvoessani. Haave kuitenkin toteutui vuosien päästä, ei tietenkään Helsingissä mutta hyvä niin.


Apumies irtisanoutui marraskuussa turvallisesta vakituisesta työpaikastaan. Olen seurannut vierestä hänen tarttuvaa innostustaan elämää ja tulevaisuutta kohtaan. Olemme puhuneet paljon haaveista ja niiden toteuttamisesta. Monesti se lukko toteutukseen on oman pään sisällä ja kestää kauan että avain löytyy. Löytämisen jälkeen sitä ei voi muuta kun ihmetellä miten helpossa piilossa ratkaisun avain olikaan. Olen itse tosi mukavassa työssä. Niin mukavassa etten ole oikeastaan miettinyt vaihtoehtoja. Siitä huolimatta, jos minulta kysytään mitä tekisin mieluiten elääkseni vastaisin jotain muuta. Olen ihan pienestä asti ollut luova, ehkä vähän liiankin. Haaveilin taiteilijan urasta ja erityisesti kirjan kirjoittamisesta tai pikemminkin kuvittamisesta. Yhdessä vaiheessa kirjani oli jo pitkällä. Eräs ulkopuolinen kuitenkin nauroi idealleni käsikirjoitusta edes näkemättä ja aloin itsekin miettimään että onkohan ajatus ihan typerä. Tiedän että yhden ihmisen huolimattomalle kommentille ei pitäisi antaa arvoa. Kävi kuitenkin niin etten ikinä edes lähettänyt postia kustantajalle.Lähipiirissä on sattunut viime aikoina ikäviä juttuja, jotka muistuttavat siitä ettei aikaa haaveiden toteuttamiselle välttämättä ole loputtomasti.  Nyt haluan ottaa ensimmäiset askeleet tuon kirjaunelman toteutusta kohti. Kerron siitä teille. Aion tehdä kirjan! Ihan vaan siksi koska voin ja haluan ja mikä hienointa, tänä päivänä kirjan voi tehdä myös ihan ilman kustantajaa, e-kirjana. Nykyisessä päivätyössäni autan aika usein muita tekemään kirjoja ja olen paljon tekemisissä kuvien kanssa. Töissä ottamani kuvat ovat kelvanneet julkaisuihin, ehkäpä joku kiinnostuisi tästä kokonaan omasta kirjastakin.


Nyt siellä ruudun toisella puolella moni pyörittelee päätään. Stella on sekaisin. Talossa ei ole edes lattioita ja tyyppi miettii ihan muita asioita. On totta, että tässä olisi vähän kiireellisempiäkin juttuja kuin joku kirja. Olenkin itselleni hyvin armollinen aikataulun suhteen. Toivon, että kirjani on valmis vaikka vuoden päästä. Eihän uusi vuosi ole mitään ilman uudenvuodenlupauksia?


Seuraavaksi mietitte minkälainen kirja olisi kyseessä. Kirja-ajatuksia on oikeastaan kaksi, tai kolme. Yksi niistä on sellainen, jonka toteuttaminen onnistuisi jo nyt kun tavarani ovat varastossa ja koti keskeneräinen. Haluan koota vanhoja blogikuviani yksiin kansiin ja varovasti pohdin että sellainen kokoelma saattaisi kiinnostaa teitä muitakin. Toki voin olla väärässä. Kirjani kulkee kuitenkin nyt vähän tylsällä työnimellä Kummitustalon kuvakirja - Käsillätekijän neljä vuodenaikaa. E-kirjassa vanhat kuvani ja DIY-ideani olisi jaoteltu vuoden kierron mukaan omiin lukuihin. Kirja olisi ensisijaisesti kuvakirja tunnelmointiin, mutta samalla ideakuvasto pieniin itse tehtyihin projekteihin. Mitä tuumaatte?


Terveisin, Stella

Viime vuoden vaihteessa olin myös uuden äärellä, päätin aloittaa tämän blogin: Tervetuloa
SHARE:

34 kommenttia

 1. Aivan mahtavaa! Että on unelmia ja että ne toteutetaan. Hyvää uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Olen ollut välillä niin innoissani etten ole saanut nukutuksi.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa:D
  Olisi ihana tuollainen kirja ja myös jossa olisi ideoita toteuttaa myös itsekkin
  pieniä juttuja.
  Innolla täällä odotellaan.
  Ihanaa loppuvuotta ja menestyksekästä uutta vuotta toivottelen täältä.
  -Hellen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tämän tyyppistä on suunnitteilla ;)
   Samon sinne, oikein hyvää tulevaa vuotta!

   Poista
 3. Tuumasta toimeen vain; ideasi kuulostaa hyvälle, ja e-kirjan kautta tie on tosiaan helpompi, joten miksi ei? Jos ei muuta,saat yksiin kansiin tyyilikkäästi omaa historiaasi, eikä se ole pieni juttu sekään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olin tosiaan itselleni tekemässä kuvakirjaa, ettei kaikki olisi vain koneella. Paperikuvia tulee teetettyä ihan liian vähän. Siinä mietin että entäpä jos joku muukin pitäisi kirjasta. Olen myös tässä omassa elämänmuutoksessani huomannut etten ehkä halua olla tuottamassa maailmaan enää uutta tavaraa. E-kirja tuntuu mukavan aineettomalta. Toki sen voi kukin itse halutessaan tulostaa.

   Poista
 4. Loistava idea, eihän sitä kukaan jaksa koko ajan vain remontoida ja olla sen kanssa tehokas. Kannustan aloittamaan tuolla suunnittelemallasi kuvakirjalla - saat sen varmasti nopeiten valmiiksi ja ainakin minä aion sen saada käsiini! :). Sitten kun kynnys on madaltunut, voit siirtyä seuraavaan, jos se yhä on haaveesi. Itsekin olen haaveillut kahdenlaisen kirjan kirjoittamista, kun myös tulee työn puolesta oltua kirjaprojekteissa mukana. Jotenkin sitä on vaan liian iso kynnys, mitä tulee omaan vapaa-ajan kirjahankkeeseen. Tosin kirja ei ole minulle mikään pääunelma, joten ehkä se viimeinen motivaation ripe puuttuu vielä. Sinulla on oikea asenne, nyt vain tekemään, uskon siitä tulevan hienon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Graduni kielioppi sai niin murskakritiikin, etten oikein rohkenisi mitään kirjoittaa julkisesti. Silti sitä teen. Tuntuu kuitenkin parhaimmalta keskittyä kuviin ja pieniin tekstin pätkiin.

   Poista
 5. Tuumaan, että todella hieno idea! Ilman muuta toteutat sen!! Ja varmasti meitä kaikkia kiinnostaa...:)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavaa! Itse neljänkympin kynnyksellä kelailen hyvin pitkälti samoja juttuja-en siis kirjan kirjoittamista, vaan unelmia, niiden toteuttamista, rohkeutta elää omanlaista elämää. Liiaksi on tullut kuunneltua muiden mielipiteitä ja jopa tehtyä päätöksiä niiden perusteella. Ihailen asennettasi,huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että seuraavassa kriisissä menee vielä enemmän uusiksi elämässä, nyt kun olen päässyt vauhtiin :D Toivottavasti meidän molempien kaikki unelmat vielä toteutuu.

   Poista
 7. Kiva idea. Ja tuollaisen kirjanhan voi julkaisuta vaikka Issuun kautta pdf:nä, ja jos teet englanniksi niin mahdollinen lukijakunta suurenee heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pdf olisi juu kyseessä, mutta tarkemmat tekniset toteutustavat vielä vertailussa.

   Poista
 8. Silloin tällöin olen harmitellut, että vanhoja Kummitustalon blogipostauksia ja diy-juttuja ei löydy enää mistään, joten kirjalle olisi tosiaan tilausta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. Huomasin että ihan vanhimmat tekstit olen hukannut, mutta kuvat ovat aika hyvin tallessa.

   Poista
  2. En tiedä bongaatko tätä kommenttia, mutta saanko käyttää lausettasi tulevilla nettisivuillani?

   Poista
 9. Todellakin pitää toteuttaa unelmia! Rohkeasti vain sinne mikä tuntuu hyvältä ja mikä kiinnostaa. Aina riittää niitä ihmisiä, jotka epäilevät, mutta heistä ei kannata välittää, koska he eivät tunne sinua "oikeasti". Sun elämä ja sun unelmat, vain sinä voit ne toteuttaa! Tsemppiä siis Stella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka. Se on aina vaan tylsää kun elämässä pitää ajatella sellaisia hidastavia tekijöitä kuin raha, mutta pieniä juttuja voi aina unelmiensa eteen tehdä.

   Poista
 10. "All our dreams can come true,
  if we have
  the courage
  to pursue them."
  - Walt Disney-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta. Olemme mestareita keksimään tekosyitä sille ettemme edes yritä.

   Poista
 11. Aivan ihana unelma �� Arvostan suuresti ihmisiä jotka uskaltavat toteuttaa unelmiaan; oli ne sitten suuria tai pieniä �� Itse en omiani ole vielä uskaltanut toteuttaa... Hankin aivan varmasti kirjasi �� Mukavaa uutta vuotta ja anna unelmillesi rohkeasti mahdollisuus! Terkuin Miisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä jutuista on helppo aloittaa. Tai aika helppo :D Toivon että että tästä pienestä unelmasta kasvaa jotain suurta.

   Poista
 12. Hienoa, Stella! Anna mennä vaan! Unelmat ovat toteuttamista varten. :)

  VastaaPoista
 13. Unelmia kannattaa seurata, kuulosta hyvältä! Onnea tulevaan vuoteesi ♥︎

  VastaaPoista
 14. Mahtava päätös <3
  Ihanaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 15. Onnea unelmien toteuttamiseen!:)Minä kyllä odotan kirjaasi,ja olen varma että siitä tulee ihana!Voisin kyllä kuvitella,että sellaiselle olisi kysyntää ja joku kustantamo olisi kiinnostunut kirjasi julkaisemisesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla että pitkälle viety idea kiinnostaisikin jotain, toisaalta on hauskaa tehdä projekti ihan itse ja omin ehdoin.

   Poista
 16. Kuulostaa tosi hyvältä kirjalta! On niin upeaa, kun on unelmia ja uskaltaa mennä niitä kohti.

  VastaaPoista
 17. Hei, mahtavaa, onnea vuoteen ja kirjalle! Olipa ilo löytää tänne!

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig