Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Suihku ja pyykinpesukone ilman juoksevaa vettä?


Viime postauksessa harmittelin äkkitalvea, mutta nyt näyttääkin siltä että saan vielä toisen mahdollisuuden valmistautua oikeaan talveen. Lumen sulaessa palasi myös pimeys ja myönnän että halloweenin aikaan on tullut mietittyä taloni edesmenneitä asukkaita. Rauha-mummo on ollut koko ajan enemmän läsnä, mutta väitän saaneeni eräänä iltana myös tiettyä tupakkaa polttavan vieraan. Pimeydestä ja vähän pelottavasta tunnelmasta huolimatta tuosta kuvan saunasta on tullut talouteni monitoimipiste ja arjen pelastus. Siellä tapahtuvat kaikki huoltotoimet, tiskaus, peseytyminen ja nyt myös pyykinpesu.

Jos minun pitäisi nopeasti mainita blogimaailman paras postaus ikinä, olisi se Jovelan Johannan kuvaus pyykinpesusta pulsaattorilla. Tuon kirjoituksen aikaan keräsin jo tietoa vähän toisenlaisesta elämästä, vaikka asuin kivasti suuressa talossa kaikilla mukavuuksilla. Tilasinkin kesällä samanlaisen Midean koneen Hobby Hallin alennuksesta, mutta ehdin ottaa sen käyttöön vasta nyt.


Olin kuvitellut koneen paljon pienemmäksi ja saankin nyt todella pohtia mikä sen lopullinen sijoituspaikka tulee olemaan. Tällä hetkellä kone on saunalla, jossa sitä joutuu nostelemaan vähän tilasta toiseen. Oletan että kone kestää säilytystä pakkaslukemissa jos sen sisään ei jää vettä. Hyvää härvelissä on että sitä jaksaa yksinkin siirrellä. Suhtauduin pulsaattorin pesutehoon aika epäilevästi. Vaihdoin samalla pesuaineen ekologiseen tuotteeseen ja toivoin parasta.


Keveyden lisäksi pulsaattorissani on hyvää nopeus. Pisinkin pesuohjelma taitaa kestää vain vartin, ja siihen päälle huuhtelut ja linkous. Linko toimi erityisen tehokkaasti, jopa paremmin kuin jossain omistamissani tavallisissa pesukoneissa. Pesutulos oli myös ihan hyvä. Vaatepyykki tuli puhtaaksi, mutta likaisemmat keittiöpyyhkeet olisivat vaatineet tahrojen esikäsittelyä. Huonoa ainakin tässä mallissa oli kehnot ohjeet. Ohjelappunen tuntui olevan jollekin samantyyppiselle koneelle, muttei juuri tälle. Kone ei rungoltaan vaikuta myöskään kovin kestävältä. Pelkään että kannet ja muut liikkuvat osat tulevat rikkoutumaan käytössä.


Pulsaattorin lisäksi saunalla on myös toinen mukavuustuote, jonka olemassaolosta en vielä jokin aika sitten tiennyt mitään, nimittäin ladattava suihku. Härpäkettä kehuttiin niin paljon Mökkihöperöitten fb-ryhmässä että hain omani Puuilosta, mutta näköjään ainakin Biltema myy samaa tuotetta. Voin tässä yhteydessä paljastaa etten ole mikään kaikenkestävä karaistunut villinainen, vaan rakastan yli kaiken lämmintä vettä ja peseytymistä lämpimässä (koska lapsuustraumat). Ladattavan suihkun pieni paine säästää mielestäni vettä ja varsinkin pitkät hiukset on helpompi huuhdella puhtaiksi puhumattakaan koirien tassuista. Turhakkeeksi suihku on mielestäni tuohon hintaan oikein hyvä ostos. Kertalatauksella ottaa useammankin pitkän suihkun, suosittelen kokeilemaan.

Terveisin, Stella

Haluatko luovaa sisältöä vasaralla, viikatteella ja virkkuukoukulla suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa?


Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä.

SHARE:

14 kommenttia

 1. Kiitos Stella suihkuvinkistä! Sulla on hyviä postauksia; luen kaikki mielenkiinnolla, mutta liian harvoin ehdin kommentoida. Postauksesi vanhan talon ostamisestakin oli erittäin hyvä; olen niin samoilla linjoilla! Ihmettelin toki, miten siitä voi joku ihminen pahoittaa mielensä, jos toinen säästää luontoa, ympäristöä ja rakennusperintöä - korjaamalla vanhaa taloa kierrätetyillä materiaaleilla? Mielestäni ainoastaan hatun noston arvoinen suoritus! Tsemppiä pimeyteen; onneksi on kynttilät ja lyhdyt, jotka tuovat oman tunnelmansa varmasti tähän vuodenaikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän sitä luulisi ettei toisten valinnoista kannata välittää. Monille toisintekevä ihminen on kuitenkin uhka. Näissä taloasioissa tulee esiin samanlaisia kohtaamisia kuin kasvissyöjänä 15 vuotta sitten. Kuvitellaan että jos joku haluaa elää pienesti ja edullisesti, se tarttuu muihin ja kohta kaikkien on asuttava mörskissä :D Näin oikeasti kasvissyöntiin suhtauduttiin ennen, piti puolustella ja pitää kiinni oikeuksistaan syödä lihaa.

   Poista
 2. Heippa Stella!
  Meilläkin on juuri tuo sama pulsaattori,ja oikein hyvin on toiminut jo muutaman vuoden!:)Talvella täytyy vain huolehtia hyvin siitä ettei koneeseen jää vettä,ettei sitten jäädy pakkasilla..tämäkin tuli huomattua ikävä kyllä ihan oman kokemuksen kautta;(Minä pesen myös paljon ihan nyrkkipyykkiä saunalla,kun kuiten joutuu kantamaan vedet avannosta,niin ei aina "jaksa"alkaa värkkäämään pulsaattorin kanssa:)Ja voi sitä pyykinpesun riemua taas keväämmällä,kun saa hurruutella koneella menemään ja pyykit voi ripustaa ulos kuivumaan!..Mainitsit nuista talon entisistä asukkaista,minullakin tuli kuvien välityksellä tunne,ettet taida ihan yksin siellä olla;),oletko kokeillut paikan puhdistamista?Vaikka ihan kynttilöin ja suitsukkein ja pyytämällä edesmenneita asukkaita ystävällisesti poistumaan,ja sanot kyllä pitäväsi hyvää huolta talosta ja koko paikasta. Meilläkin oli alkuun vaikka mitä porukkaa täällä,mutta tällä hetkellä taitaa olla aika rauhallista(ja saavathan he välillä käydä katsomassa että kaikki on kunnossa),mutta jatkuva henkien läsnäolo vie energiaa ja väsyttää. Joskus esim.talon entisen asukkaan on vain vaikea päästää irti,mutta usein kyllä uskovat kun heille sanoo:)Ihana paikka sinulla on!Ja siitä tulee pikkuhiljaa juuri sinun näköisesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän pitää pulsaattorin pääasiassa tiloissa jossa lämpötila pysyisi plussan puolella, mutta hieman jännittää muistanko tämän ;)
   Talolla on oikeastaan ollut vain yhdet kunnon omistajat ennen minua, joten ymmärrän että heidän on ehkä vähän vaikea lähteä paikasta. Toistaiseksi yhteiselo on ollut sopuisaa. Kirjoitin blogissani yhdestä tosi oudosta sattumasta. Kesällä eräänä päivänä remontti harmitti erityisen paljon ja olin jo tuikkaamassa mökkiä tuleen. Käteeni osui kuitenkin sanomalehden pala. Katsoin päivämäärää ja se oli tismalleen sama päivämäärä ja viikonpäivä, vuosi muistaakseni 1956. Mikä sattuma? Helpotti kun joku muukin oli samana päivänä joskus kauan aikaa sitten paiskinut hommia :D

   Poista
 3. Kerropa myöhemmin lisää kokemuksista pulsaattorin käytöstä. Minulla on myös tuo harkinnassa koska sitä viemäröintiä ei ole ja nyrkkipyykillä ei jaksa lakanoita alkaa pesemään. Minulla on vielä ongelmana kaivovesi, joka on rautapitoista - olenkin lykännyt pulsaattorin hankkimista koska en tiedä onko se sittenkään rautavedellä toimiva. Jotkut kuulema käyttää niitä lappuja, jotka imevät itseensä vedessä olevat väriaineet ja kuulema raudankin. Täytyisi vain uskaltautua kokeilemaan. Jovelan blogia on täälläkin seurattu jo vuosia, se on tämänkaltaisen elämän suunnannäyttäjä niin kuin tämä Sinunkin blogisi. Kiitos siis siitä ja uskon, että entisen elämänkin eläjät Sinut sinne hyväksyvät ja jättävät rauhaan ajan kanssa.Nautitaan hämäränhyssystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkaan veteni ei ole laadukkainta kaikista. Hiekkaa ja savea seassa. Katsotaan milloin on kone tukossa...

   Poista
 4. Moi.
  Mulla on vanha pulsaattori. Siis jostain 50-60-luvulta.On mukavan pieni ja muistaakseni siinä on jopa pyörät (en ole käyttänyt muutamaan vuoteen) eli tarkoitettu liikuteltavaksi. Likaset pyykit, esim kestovaipat, pesin kääntämällä vain vivusta enemmän aikaa kun ohjelma lopussa. Ja liottamalla pyykkejä ennen pesua. Ostin myös vanhan lingon jolla saa vaatteet todella kuivaksi. Pyykit myös kuivuu nopeasti jos on puulämmitteinen koti. Meillä on tehty keittiön kattoon alaslaskettava pyykkiteline jossa parhaimmillaan pyykit kuivuu 2 tunnissa. Suihkua itsekin haaveilen, meillä löytyy muut herkut talosta sisältä nykyään mutta suihkuun täytyy mennä ulkokauutta kellariin joka on todella kylmä. Täytyis vain joku suihkukaappi viritää vessaan niin voisi tuollaisen ladattavan suihkun hommata. Vessassa kun ei ole erillistä lämmitystä koska erotteleva kuivakäymälä ei sitä vaadi. Joten sinne ei mene vesiputkiakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joudun itsekin tyytymään kunnan tahtoon ja ottamaan sisälle vesivessan ja suihkun, mutta siihen on vielä matkaa :D Tuo pyykin kuivaus on minulla vielä ongelma kun puuliesi on pois käytössä. Yritän senkin tehdä saunalla, sisällä huoneessa jossa asustan ei kuivu mikään. Hyvä linko on kyllä ykkönen!

   Poista
 5. Luin itsekkin jovelan blogista aikanaan kun kirjoitti pulsaattosista ja päätin myös että meillä seuraava kone tulee olemaan tuo pulsaattori, sitten kun se on ajankohtainen tuo hankinta. Kone vaikutti tosi hyvltä.
  Meillä on tosi ruosteinen vesi ja tuo vanha säköinen pesukone vielä on toiminut kyllä.
  Joskus joutuu pesemään aina koneesta tuota ruostetta pois.
  Noista vanhoista tai oikeastaan talon edellisistä asukkaista sen verran että meillä koira reagoi niin ainkin alussa jonkin aikaa että murisee ja haukkuu, mutta häntä heiluu iloisesti, aivan kun kävisi keskustelua jonkun kanssa. Sitä voi jatkua tovinkin aikaa. Yleensä koiran kuono on jossain huoneen puolenvälin korvilla tai vähän yli. Kuono liikkuu pikkuhiljaa huoneen toiseen kohtaan aivan kun katse seuraisi jotain.
  Koko ajan häntä heliuu ja haukkuu....on aika jännä kokemus kun sen näkee paikanpäällä.
  Ihanaa loppuviikkoa -H

  VastaaPoista
 6. Mäkin oon tavannut / kokenut tän talon wanhat asukkaat :) Ja yhden mysteerisen tuntemattomankin. Se on kyllä hieno asia - kunhan eivät ole ns. pahapäisiä. Mitä ilmeisimmin siellä ei ole, kuten ei täälläkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sopuisasti olemme tulleet toimeen. Samaa aistin koirien käytöksestä, että kanssaeläjäni ovat harmittomia.

   Poista
 7. Täällä myös yksi pulsaattorin kanssa pähkäilevä ilmoittautuu! Pitkäaikainen haaveeni toteutui, kun muutin vasta pieneen hirsimökkiin. Sähköt on, mutta vesi kantautuu kaivosta. Midean pulsaattori on tosiaan isokokoinen ja onkin liian leveä saunan eteiseen. Vastaava kapeampi malli siis hakusessa. Talosta löytyi vanha pulsaattori, mutta en ole vielä kokeillut onko käyttökunnossa.

  Valoisaa talvenalkua toivottelee Jutta Lapista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pesen mielelläni pyykit vanhan mallisella pulsaattoripesukoneella.Olen pessyt jo yli 10 vuotta pyykit vanhalla pulsaattoripesukoneella. Olen todella tyytyväinen pesu tulokseen.Päivässä pesee ison kasan pyykkiä.Ehdottomasti paras ja nopea pyykinpesukone mielestäni.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig