Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Remonttia ja arkea poikkeusoloissa & VIDEO

Pari viikkoa sitten apumieheni totesi mönkiessään kanssani jäisessä kaivannossa otsalampun valossa, että tämä työmaani on vähän kuin olisi Etelänavalla hommissa, ja taukotupani pieni tutkimusasema. Silloin nauratti. Kun jäin itsekseni kohtaamaan viime viikon sään, ei enää naurattanut. En ole omistanut telkkaria viiteen vuoteen, en lue lehtiä tai kuuntele radiota, joten lumi tuli yllätyksenä. Muistan kyllä välillä klikkailla kännykän sääappseja. Pakkanen ei nyt ollut toivomuslistalla, sillä tilaamani valmisbetoni kaipasi kovettuakseen +5 asteen lämpötilan. Siinä vaiheessa kun sähköt katkesivat koko kylästä olin varma että yksi remonttini tärkeimmistä osuuksista menee mönkään ja sokkelin korjausvalu ei onnistu.


Noh, betoniauto mahtui juuri ja juuri pihaan omenapuun sahauksen jälkeen, apumies ehti viime tingassa auttamaan, letkun pituus riitti, betoni hulahti muottiin ja vähän ohikin, muotti petti vain yhdestä kohdasta sekä lainaan saatu styroksi, puhaltimet ja muovi ehdittiin laittamaan paikoilleen suojaamaan valua juuri ennen lumisateen alkamista. Sähkötkin pysyivät, mutta katolta tippuva lumi rikkoi lopulta muovit ja styroksit. Valu saattoi tuurilla pysyä kunnolla lämpimässä parin vuorokauden verran ja tuurilla se myös riittää.


Samanlaista nipin napin selviytymistä oli ensimmäinen kokonainen viikkoni täällä tutkimusasema Vasarassa. Pyörässä ei tietenkään ollut talvirenkaita, ruokaa ja juomavettä ei ollut riittävästi ja kaikki vaatteeni olivat vääriä ja märkiä. Opin läksyni, pitää varautua paremmin ja seurata säätä tarkemmin. On meillä ollut koirien kanssa kuitenkin ihan kivaakin.


Videolla lyhyesti lokakuun remonttikuulumisista ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, kiitos niistä.Terveisin, vähän väsynyt Stella
SHARE:

16 kommenttia

 1. Toivottavasti siellä on jo lauhtunut! Nyt kun maaseutuasumista on itsellä takana parikymmentä vuotta, alan vähitellen osata sään seuraamisen :D Tuleeko maanpinta olemaan tuon valun tasalla? Pian se varmaan nähdään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta ei ole onneksi enää yhtä paljon kuin kuvassa, mutta yöt ovat kylmiä. Ilmeisesti nyt pitäisi tulla lämpimämpi jakso. Maanpinta tulee aivan pikkuisen tuosta alemmas, ehkä, noh suurinpiirtein tuohon tasoon. Tuon valun päälle länttään vähän betonia vielä kulmaan, että vesi valuu pois.

   Poista
 2. Olet sinä aika nainen...ja tämän kirjoitin hyvässä ja hymyssä suin..:)

  VastaaPoista
 3. Mun täytyy sanoa, että jaksan äärimmäisen harvoin katsoa vloggauksia, mutta sun videot on poikkeus :) Oot jotenkin niin, miten sen nyt sanois, ihanan aito, aina. Kerrot kuten asiat on tai miten ne on menneet, ilman jotain ihanaa-ihanaa kuorrutuksia. Arvostan, ja katson jatkossakin :)

  Rohkea olet, kun puhuit myös rahasta. Se on hämmentävän punainen vaate monille. Oon itekin sivusta ihmetellyt, miten aihe saa jengin hyökkäysasemiin. Niin turhaa ja typerää.

  Kaikkea parhautta tutkimusaseman talveen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos! Kyllähän ne videot joka kerta jännittää ja sitä katsoo itseään niin kriittisesti. Painan julkaisunappia aina kauhu kurkussa, mutta ajattelen että eipä niitä ole muiden pakko katsoa jos ei kiinnosta :D Ollaan kaikki vaan ihmisiä, kaksoisleukoineen, ärrävikoineen ja niin edelleen.

   Poista
  2. Täh, nuori ja kaunis sinä oot. Ja niin soljuva ja luonteva. Mitään mainitsemaasi en oo kyllä huomannut <3

   Poista
 4. Talvi yllätti täälläkin, sotki vähän muuttotouhuja... meillä on pihalla iso pata ja kaksi tosi isoa ruukkua ja niihin jäätyi mullat sisään, ovat siis tooodella painavia nyt kivineen ja multineen. Lisäksi takapihalle jäi kaikki maahan tippuneet omenat, tosi noloa jättää se sellaiseen kuntoon, mut eipä niitä tuolta lukien alta saa poiskaan. Täällä on siis lumi edelleen maassa. Rispektit videoista, en itse uskaltais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on nurmikkoon jäätyneenä uutta puutavaraa mistä piti tulla portti koira-aitaan, raudoitustarvikkeita ja ties mitä nyt hukassa. Ihan tyhmää huolimattomuutta. Yöt ovat niin kylmiä ettei piha ehdi päivälläkään sulaa riittävästi.

   Poista
 5. Tsemppiä sinulle rohkea nainen! Olen niin samaa mieltä,että vanhassa vara parempi, ei kaikkien kotien tarvitse olla uusia ja viimeisen päälle laitettuja, pääasia että itse viihtyy. Ja kierrätys kunniaan!!!
  Terveisiä täältä Kaakkois-Suomesta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mielestäni uusista taloista ei voi puhua vanhojen talojen kanssa edes samassa lauseessa :D Kiitos kommentista.

   Poista
 6. Ihan ensiksi,kiitos aivan ihanasta blogistasi!:)Ja tsemmpiä ja voimia sinulle sinne rempan keskelle!..kuulostaa kyllä niin tutulta touhulta.
  *VOIMAHALAUS*
  Ja oikein hyvää talven alkua Minimökin väelle täältä Maahisten Maasta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Blogisi on ollut minulle hyvää todellisuuspakoa omasta remonttihelvetistä. En voi sanoa että taajama-asuminen on omaa unelmaani, joten on ihanaa päästä erämaahan muiden blogien ja kirjoitusten kautta.

   Poista
 7. Kyllä olet ihan valtavasti ehtinyt saada aikaan aikatauluhidastuksista huolimatta. Ja tämä blogi on hyvä muistutus muillekin siitä, että taloja pystyy korjaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan ajatella että pienetkin edistysaskeleet ovat oikeaan suuntaan! Taloja pystyy todellakin korjaamaan ja väitän ettei omani ole pahimmasta päästä.

   Poista
 8. Ihana blogi ja video, kiitos! Vasta löysin tämän blogin. Itsekin olen vasta muuttanut vanhaan taloon, ja hommia riittää. Vaikka siis tässä ei olla pelastamassa purkukuntoista taloa. Ennemminkin hoitamassa, ja kesyttämässä (??), persoonallista ja kaikkien käsitysten mukaan hyvin omilla jaloillaan seisovaa taloa. (Tai niin kuin joku sanoi, talo kesyttää emäntää :D) Mutta siis, silti on niin paljon hommaa, niin ihailen tuota sinun aikaansaavuuttaasi. Ja myös tuota filosofiaa, että uskaltaa itse miettiä mitä itse asumisen tasolta haluaa. Tuo mökin pienuus on varmaan onni remonttien ja hommien määrän kannalta. Tämä minun talo on isompi, ja senkin takia tuntuu että hommia on niin paljon. Kaikki toki suhteellista. Aiemmin olen asunut kerrostaloissa vuokralla, enkä ole tottunut tekemään mitään. Itse suunnittelen nyt keittiöremonttia, ja juuri tämä asumisen taso, ja kalusteiden laatu nyt mietinnässä... Että paljonko panostaa, ja mihin.... No, kiitos vielä blogistasi! T. Tiina

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig