Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Pystyssä pysyvä talo ja kesäkeittiö kierrätysmateriaaleista - Video


Sinne sujahti ihana syyskuu. Jos totta puhutaan, lokakuu on ehkä vieläkin ihanampi kuukausi kuin syyskuu kunhan värikkäät lehdet pysyisivät puissa mahdollisimman pitkään eikä sataisi aivan joka päivä. Syyskuussa tapahtui remontin osalta muutamia isoja juttuja. Niistä suurimpana lienee tyhjän päällä seisovan keskusmuurin tukeminen betonivalulla. Piippuni ja taloni ei voi enää romahtaa, jee! Valun ansiosta pystyn myös suunnittelemaan tulevat lämmönlähteet vapaammin. Betoni kestää painaviakin viritelmiä, mutta pieni tila asettaa tulipesille omat haasteensa. Olen ollut yhteydessä jo moneen kamiinan myyjään ja valmistajaan. Valinta on vaikea. Niin joo, ennen takan asennusta pitää korjata sokkeli, käydä läpi alajuoksujen lahovauriot ja tehdä lattia. Pikku juttu. Kauniin tunnelmallisen pikku takan saaminen toimii hyvänä motivaattorina.Koirille isoin ilonaihe on ollut koira-aidan aloitus. Tiedän että aita-asiat ovat monille riistaviettisten suurempien koirien omistajille aika iso juttu (myös taloudellisesti) ja kirjoitan aitahankkeesta oman älä-tee-näin postauksen. Kaikki valintani eivät olleet parhaita mahdollisia.

Sauna on jo otettu käyttöön, vaikka muutamia pikku juttuja vielä puuttuukin. Saunan ja vesipadan ansiosta elo talossani on varsin mukavaa. Pihalla on kuitenkin jotain muuta, minkä esittely on jäänyt puolitiehen. Nimittäin kesällä väsätty kesäkeittiö. Ennätyspitkällä videollani käy ilmi miksi rakennelmasta tuli erityisen rakas. Ruuveja, sepeliä ja maisemointikangasta lukuun ottamatta koko komeus on tehty kierrätysmateriaaleista. Osasta olen maksanut jotain pientä, mutta suurin osa on tarttunut mukaani ilmaiseksi. Voitteko uskoa että kannoin muuttokuormassa mukanani kasan tiiliskiviä, raudoitusverkkoa ja puutavaraa. Nyt ne pääsivät kaikki käyttöön!


Taisin videolla unohtaa mainita että hökkelin nurkille on istutettu villiviiniä, joka saa vallata koko metallirakenteen rauhassa. Suunnittelen myös jonkinlaista sadeveden talteenottavaa systeemiä, jonka avulla keittiöön tulisi vesi. Sähkötkin pitää vetää irtoroikkaa helpommalla tavalla...sitten joskus.
Ensi kuun videolla ajattelin vastata muutamiin laajempiin kysymyksiin, joita hankkeestani usein kysytään. Jos mieltäsi askarruttaa joku juttu, kirjoita se tämän postauksen tai videon kommentteihin, häiriköi instassa tai pistä mailia. Kaikki käy. Kysymys voi koskea aivan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Eri asia osaanko vastata :D


Terveisin, Stella

SHARE:

11 kommenttia

 1. pilke silmäkulmassa5. lokakuuta 2017 klo 12.21

  Pientä edistysä on tapahtunut korjailuissa ja blokikin ei käy silmiin :).Kysymys: kestääköhän kesäkeittiön katto talven lumet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä! Siihen on tulossa vielä jotain lisätukea :D En ajatellut että kukaan huomaa.

   Poista
  2. pilke silmäkulmassa5. lokakuuta 2017 klo 13.56

   Huh, hyvä mie jo luulin :D)).

   Poista
 2. Millaisen rakennusluvan kesäkeittiö vaati?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennuslupa-asiat ovat aina kuntakohtaisia ja ne kannattaa tsekata oman alueen rakennusvalvonnasta. Omassa tapaukessani ei ole tosiaan periaatteessa festaritelttaa kummoisempi rakenne. Festariteltta pelleillä :D

   Poista
 3. Ihana kesäkeittiö ja tuo mummokeinu on piste iin päälle ;) Arvostan kovasti tuota kierrätysajatusta, samaa yritän itsekin ylläpitää. Paljon on siellä taas tapahtunut - voimia seuraaviin koitoksiin ja värikästä syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itseäni hidas tahti välillä ärsyttää, mutta koitan ajatella että jokainen pikkujuttu on askel eteenpäin.

   Poista
 4. Löysin blogisi vasta ja projektisi on mielenkiintoinen. Huomasin, että meillä on ollut samankaltainen lattiarakenne kuin sinulla. Keväällä teimme saman urakan eli avasimme lattiat kokonaan ja piikkasimme betonilaatan poissa. Onko sinulla tulossa minkälainen lattiarakenne vanhan tilalle? Päädyimme itse korjaamaan lattian salaojittavalla lämpöeristeellä, jonka päälle tuli lattiavalu. Enemmän tästä löytyy blogistamme Unelmana remontti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Mietin pitkään mahdollista korjaustapaa. Aika vähän tuntui olevan kirjoituksia netissä eri vaihtoehdoista. Päädyin lopulta tekemään perinteisen rossipohjan. Nyt kun sokkelia on jouduttu kuitenkin niin paljon tukemaan ulkoapän, mietin olisiko samalla vaivalla tehnyt sisälle valut. No, tällä nyt mennään. Rossipohja ja sen sielunelämä on minulle tutumpi juttu kun nämä betonileikit.

   Poista
 5. Pyörittelin myös itse paljon nuita erivaihtoehtoja mielessä. Rossi lattian osalta totesin, että meillä sen toteuttaminen olisi ollut vaikeaa koska sokkelia näkyi vain vähän maanpinnan yläpuolella, jolloin tämän kokoiseen asuntoon olisi ollut vaikea saada kunnon tuuletusta alapohjaan. Lisäksi elintasopatti oli toteutettu eritasoon vanhanrakennuksen kanssa maanvaraisella laatalla. Tällöin vanhan eteisen lattian toteutus olisi tuottanut ongelmia, koska se oli puoleksi vanhan puolen lattian tasolla ja puoleksi uuden puolen.

  Toinen vaihtoehto olisi ollut system platon, mutta en oikein innostunut aktiivisesta laitteesta, joka tuulettaisi lattian alta mahdollisen kosteuden ja epäpuhtaudet ulos. Nykyisellä ratkaisulla huonekorkeus vanhalla puolella nousi ja saimme lattian samaan tasoon uudenpuolen kanssa.

  Jään mielenkiinolla seuraamaan projektisi etenemistä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jännitin riittääkö korkeus rossipohjalle, mutta yllättävää kyllä, maata saatiin niin paljon pois että näyttää lupaavalta. Tyhjennys koiran kokoisine kivineen oli kuitenkin niin raskas juttu etten ihan heti lähtisi sitä isompaan taloon tekemään, ainakaan näin ilman isoa talkoojengiä. Myös minulla elintasosiivessä on pelkkä laatta. Koko siipi ärsyttää ja haluaisin räjäyttää sen pois :D Tuo Platon kuulosti lukemani perusteella aika lyhytikäiseltä ratkaisulta.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig