Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Kuusi vuotta ja kuusi kotia


Katselin merkintöjä vettyneessä pahvilaatikossa kun revin sitä kappaleiksi kesäkeittiön tulipataan. Aloin laskemaan monessako muutossa pahvilaatikko oli ollut mukana. Aika monessa. Minulla on ollut kuusi kodintapaista viimeisen kuuden vuoden aikana. Niissä on vietetty aikaa kolmesta viikosta kolmeen vuoteen. Kaipa kotiutuminen on samanlaista kuin parisuhteen onnistuminen, kun tulee liikaa pettymyksiä putkeen iskee sitoutumiskammo eikä uskalla luottaa siihen kaikki menee tällä kertaa hyvin. Ei ihme että talo pyörillä kiinnosti ajatuksena niin paljon. Sehän olisi ollut vähän kuin avoin parisuhde. Rahani olisivat riittäneet sen tekemiseen ilman lainaa ja asioiden mennessä mönkään olisin voinut poistua mökkini kanssa vaivihkaa takavasemmalle.


Olen luoteeltani peruspessimisti ja kotiutuminen Villa Vasaraan on ollut hankalaa. En edes kutsu taloa oikeasti tuolla söpöllä nimellä. Kakistellen saan sanottua välillä koti, useinmiten puhumme Jokela kolmosesta, tai vain kolmosesta. Kuinka ankeaa? Muuttolaatikoiden polttaminen on kuitenkin askel oikeaan suuntaan.


Olen ottanut muitakin pieniä suuria askeleita. Siirsin kirjat mökkiini ja vaihdoin kotikuntaa ainakin paperilla. Rankkasateessa postilaatikkoa asentaessa vatsanpohjaa kipristi ihan kivalla tavalla. Ensi viikolla olisi tarkoitus jäädä talolle myös viikolla. Olisin tehnyt sen jo aikoja sitten, mutta nuoremmalla koirallani (kuvassa) on paha eroahdistus ja toinenkin reagoi muutoksiin.


Ne jotka ovat omistaneet eroahdistuksesta kärsivän koiran tietävät miten ikävää se on kun työpäivän aikana saa jännittää odottaako kotona rikki revitty ovi, tuhottu asunto, itsensä satuttanut kiihtynyt koira ja haukkumisesta hermostuneet naapurit.  Koirat tuntuvat kuitenkin viihtyvän ihan hyvin uudessa "koirankopissaan", joten eiköhän pidemmätkin yksinolot suju ajan kanssa. Mummokoirani on ainakin paljon pirteämpi päästessään rauhallisempaan ympäristöön ja metsälenkeille kaupungin sijaan. Minä myös!


Etelän sateetkin näyttävät hellittäneen, iloa ja valoa tulevaan viikonloppuun!
Terveisin, Stella


SHARE:

1 kommentti

  1. On siinä saanut muuttolaatikoita kantaa, kuusi vuotta.
    Uskon, että koirulitkin rauhoittuvat, kun pääset asettumaan Kotiisi...:)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig