Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Betonia, rautaa ja muuta pikku pintaremonttia, Video

Elokuu hujahti ohi todella nopeasti ja Villa Vasarassa ei enää tarkene raahustaa huussiin aamuisin pelkässä yöpaidassa. Syksy yllätti ja kylmät yöt tuovat mukanaan pienen paniikin. Talon kulmalla on vielä suuri reikä ja keskusmuuri tököttää yhä tyhjän päällä. Ostamani betonisäkin kyljessä sanotaan että valuhommat tulisi hoitaa yli viiden asteen lämpötilassa. Tiukille siis menee. Muottien teko on kuitenkin aloitettu ja tuttavilta saatu rauta vääntyy kiitos paikalle päässeen apumiehen. Valutyöt kuuluvat siihen osaan remonttia jonka kohdalla aloittaminen on tuntunut todella vaikealta, koska vieläkään ei ole ehkä ihan selvää mitä olemme tekemässä :D Tehdään silti.


Olen aktiivisesti yrittänyt päästä näistä "en osaa" tunteista yli. Yrittäminen ei yleensä saa aikaan mitään peruttamatonta tuhoa. Jos menee mönkään, jutun joutuu korkeintaan purkamaan ja tekemään uudelleen. Purkamisestahan tässä on tullut hyvin kokemusta. Kuten aikaisemmin mainitsin, saunan kiuas meni alkukesästä käyttökieltoon kun savu puski ulos muurin halkeamista. Apumiehen kanssa aloitimme hommaa heinäkuussa, mutta koska häntä tarvittiin muualla, yritin tehdä korjaukset itse loppuun. Saatoin jopa onnistua ja olen siitä äärimmäisen ylpeä.Nuohooja kävi massaamassa talosta yhden hormin ja neuvoi miten haljenneen hormin alaosan massaus onnistuu käsin myös saunalla. Annoin positiivista palautetta tälle yrittäjälle. Kerrankin päästiin yli siitä että tässä on nyt nainen yksin tekemässä. Kiukaasta muuriin mennyt putkenpätkä mureni käteeni, joten sekin piti uusia. Tötterö olikin kiinni jollain kevyellä kipsin tapaisella. Apumies on toistaiseksi operoinut kaikkia kipinöiviä koneita ja sai muurin pinnassa olleen muovisen keltaisen maalin irti. Tosin koko kylä peittyi pölypilveen. Minä sössäsin massat hormiin, rikoin käteni tunkiessani laastia ahtaassa paikassa olevaan halkeamaan, muurasin uuden röörin paikalleen, tasoittelin pinnat ja maalasin muurin molemmin puolin mitäänsanomattoman rauhallisen väriseksi (koska muurimaaleissa on huonot sävyvaihtoehdot). Hitsaustiimi kävi antamassa kiukaalle jatkoaikaa. Vielä palosuojalevyt kattoon, pikakunnostettu ikkuna paikoilleen ja suursiivous niin sauna on jälleen iskussa.


Elokuun remppajutut löytyvät tietysti myös videon muodossa ja hei pliis. Sadan tilaajan raja ylittyy jos muutama gmail-tunnukset omaava ystävällinen sielu kirjautuu sisään ja painaa "tilaa" painiketta. Sadan tilaajan kautta saan youtuben loputkin ominaisuudet käyttööni, mm. helpommin muistettavan kanavan osoitteen.Terveisin, Stella

SHARE:

5 kommenttia

 1. Tsemppiä täältä kovasti! Tilasin kanavasi:)

  VastaaPoista
 2. "En osaa" -fiilikset on täälläkin tuttuja, mutta onneksi tekemällä oppii kun vain uskaltaa yrittää. Tsemppiä hommiin :)

  VastaaPoista
 3. Sulla näkyy olevan siellä pihamaa melko tutun näköinen :D Mulle saa ainakin vinkkailla niistä superkonsteista, joilla siellä oli apumies irrotellut muovimaalit muurista irti. Täällä olisi nimittäin sama homma työlistalla sisätiloissa, raaputtamalla sitä ei saa ikinä kun samalla tippuu muurin rappaus...

  Tsemppiä sinne. Terveisin toinen "en osaa" -fiilinkien kanssa äheltävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se käytti kulmahiomakonetta jossa oli sellanen kuppimainen laikka, jonka metalliharjakset oli paksua rautalankaa. Sillä lähti kyllä helposti vähän liikaakin ja tietty ahtaisiin paikkoihin ei pääse. Se pölyn määrä oli jotain aivan järkyttävää. Melkein suutuin. Olisi pitänyt suojata paremmin ja mulla on mennyt tunteja paikkojen putsaamisessa.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig