Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Maata näkyvissä, ja VIDEO

Heinäkuinen hei työmaalta. Remonttipäivitysvideo meinasi unohtua työntouhussa kokonaan, eikä sopivaa hetkeä sen kuvaamiseen tahtonut oikein löytyä. Videosta tulikin ihan tyhmä. Purkutyöt ovat jo reilusti voiton puolella. Talon lattiat on purettu kokonaan pois ja maata kannettu ulos sen verran kuin matala sokkeli antaa. Miksi? Siksi koska talon suurin homma on maanvaraisen purueristeisen betonilaatan muuttaminen tuulettuvaksi rossipohjaksi. Reippaiden vanhempieni avulla hiekan kärrääminen sujui suhteellisen näppärästi. Betonisokkelin korjaus, niskaan tippuva piippu, tuettavat tulipesien jalustat ja jollain ihme konstilla räjäytettävät kivenmurikat saivat remonttiaikatauluni heittämään kuitenkin häränpyllyä. Noh, se oli odotettavissa. Haaveilen nukkuvani jouluna uudessa makuuhuoneessani, mutta saas nähdä.


Koska koirat lähtivät viettämään minusta lomaa ja apumies karkasi päiväkausiksi harjoittamaan basismia, päätin kokeilla arkiöitä ja iltatöitä mökötysmökissäni. Olen kokenut olevani melkoinen petturi pitäessäni yllä ehkä vähän virheellistä villinaisen kuvaa. Suurin osa ajastani kuluu vielä kaikilla mukavuuksilla varustetussa suuressa talossa. Blogini ei kuitenkaan kerro siitä. Kolmen viikon lomasta suuri osa vierähtää mökillä ja nyt on kokeiltu viikon verran työaamuja uudessa kodissa.Odotan kovasti että purkaminen vaihtuisi rakentamiseen. Tiedän että talon saa jollain ilveellä lopulta kuntoon, mutta haisevien purujen, hiekan ja kivenjärkäleiden kanssa taistelu on aiheuttanut välillä uupumusta ja perinteistä vitutusta. Eräskin aurinkoinen sunnuntai istuin purujen ja betonin palojen keskellä ja vielä kerran pohdin olisiko ollut järkevämpää sittenkin vain rakentaa se oma "tiny house". Ajatus velattomuudesta ja liikuteltavasta minimökkeröstä viehättää minua vieläkin. Hetken haaveilun jälkeen jatkoin kaikesta huolimatta purujen kaivelua ja käteeni osui pala sanomalehteä. Tapanani on aina katsoa lehtien vuosi. Päivämäärä veti hiljaiseksi. Olin löytänyt tismalleen saman päivän lehden vuodelta 1959. Viikonpäiväkin oli ollut sama. Jotta hommassa olisi jotain järkeä, päätin että tämä oli kehoitus jatkaa kiltisti talon pelastamista.Niin ja se video:

SHARE:

8 kommenttia

 1. JOuluksi kotiin, on ihan hyvä tavoite..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja omakotitalothan ei valmistu kokonaan koskaan ;)

   Poista
 2. pilke silmäkulmassa8. heinäkuuta 2017 klo 9.31

  Semppiä puurtamiseen, onhan tuota hommaa näköjään :). Mutten mukava loki, mutta käy tuo musta valkea kirjoitus pohja silmiin. Menee kotvan aikaa niiden palautumisessa ennalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu muutama muukin on mustaa väriä kommentoinut. Itse tykkään siitä vain vähän liikaa, en voi muuttaa ;)

   Poista
 3. Kivenjärkäleisiin etanadynamiitti! :)
  Terveisin,
  Vaki-anonyymi

  VastaaPoista
 4. Tuo päivämäärä ei voi olla sattumaa... Mieletöntä! Käytä niitä kiviä hellan perustuksen korjaamiseen (sanoo hän joka ei ole koskaan rakentanut mitään). Tsemppiä talolle ja iloa puutarhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla ettei kivet pysy paikallaan ;) Ovat niin pyöreitä murikoita. Olen varma että niille löytyy kyllä pihalla käyttöä.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig