Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Remppavapputerkut ja VIDEO

Villa Vasarassa tapahtuu hiljalleen. Poistan kerroksia sen verran kun tuntuu hyvältä. Aikaisemmat remontit on tehty muovilla, joten olen joutunut ottamaan pois ihan hyviäkin rakenteita. Periaatteessa olen koittanut noudattaa sääntöä "älä korjaa jos se ei ole rikki", mutta jos haluan talosta taas hengittävän, miltei kaiken on mentävä.Talo tulee rakenteellisesti muuttumaan hyvin vähän. Osittain siksi, etten jaksa hakea lupia esimerkiksi kylpyhuoneen suurille muutoksille. Haluan myös kunnioittaa talon alkuperäistä ilmettä edes jossain. Sen verran kuitenkin irrottelin, että purin kaksi oviaukkoa ja makuuhuoneen kiinteät kaapit kokonaan pois. Se avasi pientä tilaa todella paljon ja valokin pääsee kulkemaan talossa vapaammin.Suuria ikäviä yllätyksiä ei ole tullut purkutöissä vielä vastaan. Nuohooja on kutsuttu toukokuun lopulla arvioimaan piipun ja hormien kuntoa. Päänvaivaa ja muutaman unettoman yön on aiheuttanut rapiseva sokkeli ja lattioiden alla oleva betonilaatta. Tiesin kyllä lattiarakenteen olevan hankala korjata, mutta tietenkin toivoin pientä ihmettä. Kokonaistilanteen näen vasta kun lattiat on purettu kokonaan pois. Korjausvaihtoehtoja on monia ja niitä pohdittiin vielä vappuaattona Niko Palosen kanssa. Lattiahommista lisää myöhemmin. Olen taas onnistunut ostamaan talon joka ei ole rakennettu ihan tyypillisimmällä tavalla. Nikon sanoin "No enpä ole tälläistä ennen nähnyt". 

Parhaimman kuvan saatte tämänhetkisestä tilanteesta kurkkaamalla uusimman videon:


SHARE:

8 kommenttia

 1. Oot kyllä paljon, vaikka toisin väitätkin, saanut aikaiseksi...:)

  VastaaPoista
 2. Uusi yritys kommentille, ensimmäinen ei onnistunut;) Eli hiljaa hyvä tulee (Niinkuin sanotaan;) ja olet sinä jo paljon saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihaan tuota sanontaa :D Olen enemmän sellainen kaikki mulle heti tyyppi, vaikka tiedänkin ettei se joka jutussa toimi. Yrityksen ja erehdyksen kautta...

   Poista
 3. Tosi kaunis tuo vanha tapetti :) Vaikka onhan ne rakenteet toki paljon tärkeämpiä kuin tapetit, mutta itseni on helpointa innostua visuaalisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän se on söpö. Säästän kaikista tapeteista palat jotain taidepläjäystä varten, mutta valitettavasti näitäkään seiniä ei voi nyt säästää. Ymmärrän visuaalisuuden, olen viettänyt ihan järkyttävän paljon aikaa kivannäköisen purkujätteen kuvauspuuhissa :D

   Poista
 4. Tila selkeytyi paljon ylimääräisten ovien ja seinän purkamisella. Voisiko siihen keittiöön lisätä yhden ikkunan? Kustannus ei olisi valtava, mutta valon määrä lisääntyisi hurjasti. Ymmärrän tuskan, remontissa kaikki tuntuu etenevän tuskallisen hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, yksi lisäikkuna on suunnitteilla, muttei suoraan ulos vaan uuden ja vanhan puolen välille.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig