Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Nuohoojan tuomio sekä toukokuun remppaterveiset VIDEO

Edellistä kirjoitusta jatkaakseni heitän ilmoille toukokuun remppaterveiset videon muodossa. Salaojitus on ollut tosiaan kuukauden teema, mutta sisälläkin purkutyöt ovat hieman edenneet ja jatkuvat aina sateen sattuessa. Työn alla on myös alkukantaisen huussin muuttaminen hieman naapuriystävällisempään ja mukavampaan muotoon.


En ole itse mikään saunoja, mutta apumies putsasi ja puunasi saunan ja hommasi puuttuvan arinan sekä uskalsi sytyttää ensimmäiset tulet. Myönnän että lämmin vesi muuallakin kuin vedenkeittimessä, on minustakin upea juttu. Valitettavasti saunottelu jäi lyhyeksi huviksi. Nuohoojan tarkastus paljasti ettei saunan hormien putkitukset jatku alas asti kuten luulimme. Näin ollen muurissa harmittomana pitämäni halkeama tulee korjata tulipalovaaran takia. Saunan piippukin kaipaa huolenpitoa mutta ei onneksi välittömästi.
Talon puolella hormien tilanne oli arvausteni mukainen. Vaikka nuohojaalta pääsikin yksi "jumalauta" jonka aikana sydän hyppäsi kurkkuun, tilanne on ihan ookoo. Hormi, johon puuliesi on ollut liitettynä, oli putkitettu oikein alas asti ja turvallinen käyttää myös jatkossa. Sen sijaan kaappien takaa esiin otettu 40 vuotta käyttämättä ollut hormi pitää kunnostaa ennen kuin voin liittää siihen Pellingistä hakemani Kotilämpö-kamiinan. Nuohooja tulee massaamaan hormin elokuussa, koska haluan ulkoistaa edes osan talon töistä. Samalla piipun yläpäätä ja ilmastointihormia voisi paikkailla. Saunan muurin korjailu onnistuu varmasti omin voimin. Mielestäni tilanne on ihan hyvä, ei naakanpesiä, käyttämätön hormi saatiin auki, eikä kumpikaan piippu ole entinen vaikka ovatkin saaneet kärsiä ilman hattua ja käyttöä. Tästä on hyvä jatkaa.

Niin ja se video:


Terveisin, Stella


Ryhdy Kummitustalon kirjekaveriksi
Mikä on Kummitustalon kausikirje? Lue lisää täältä
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig