Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Ostin tontin, sain talon!

Kauppakirjat on allekirjoitettu ja avaimet vaihtaneet omistajaa, jee! Virallisesti ostin tontin, jolla on rasitteena purkukuntoinen talo. Purkukuntoisuudesta voidaan olla montaa mieltä ja puhutaan tuosta terminologiasta tarkemmin joku toinen kerta. Kerään rohkeutta tehdäkseni mökistäni pienen esittelyvideon, mutta siihen saakka saatte pärjäillä parin vanhan ulkokuvan varassa.


En olisi ikinä uskonut ostavani näin "uutta" ja peruspilattua, siis peruskorjattua taloa, mutta toisin kävi. Vihreä villani on rakennettu 1954 ja ihana pihasauna on valmistunut muutamaa vuotta aikaisemmin. Alkuperäinen mökki on ollut sisältä vain 25 neliön kokoinen, pelkkä huone ja kammari. 1960-luvun lopulla tila on kuitenkin käynyt ahtaaksi ja mökkiin on ympätty yhden huoneen elintasosiipi, joka kasvattaa asuinpinta-alan hulppeaan 45 neliöön. Samalla kammarista on lohkaistu tilaa sisävessalle ja suihkulle.
Tontti kivalla vanhalla puutarhalla on eteläisessä mittakaavassa varmaan keskikokoinen (1200 neliötä) ja uskon saavani aikaan ihan kiitettävän kokoisen kasvimaan. Huolestuneille tiedoksi, juna-asemalle ja ruokakauppaan on matkaa 2,5km, ituhipille tärkeä luomutila puoteineen pyörän ulottuvilla, rautakauppa-puutarhamyymälä on lähellä ja hätäapua metsän toisella puolella. Niin, metsä. Olisin halunnut muuttaa oikeasti syrjään, mutta autottoman on joustettava. Taajama loppuu kuin seinään parin sadan metrin päässä mökistäni. Naapureita on. Kylä on minulle entuudestaan tuttu, vanha taloni sijaitsee sen toisella laidalla. Samoin talo, jota olin vuoden vaihteessa jo ostamassa, mutta myyjä perui kaupat. Toistaiseksi töllistäni onkin käytetty ankeasti nimeä Jokela kolmonen. Yritän totutella puhumaan vaikka Villa Vasarasta.


Terveisin, Stella
SHARE:

18 kommenttia

 1. Onnea talon omistajalle! Ja edelliseen postaukseesi: uskon blogin voimaan, jos mukana on sanoja; instanssi kanssa on vaikea kilpailla vain kuvin! Sinunkin juttujasi on ollut erittäin kiva lukea, ja siksi toivonkin, että jatkat vain kirjoittamista! Kiinnostava projekti on sulla alkamassa, joten saat väkisinkin lukijoita tänne; näin uskon 😌 En malta odottaa videota ja lisäesittelyjä talosta & pihasta; näyttää kovin sympaattiselle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, automaattinen korjaus tuumi, ettei instan nimeäkään saa edes mainita täällä 😉 Eli ei instanssi vaan insta 😄

   Poista
  2. Niin onhan insta aika toisentyyppinen juttu. Eniten siellä häiritsee kuvien hetkellisyys. Paljon makeeta menee helposti ohi ja ne hukkuvat kuvavirtaan. Eikä vanhoja kuvia ole niin helppo katsoa.

   Poista
 2. Onnea. Minäkin odottelen tarkempaa esittelyä talosta innoissani sinun puolesta. Nyt pääset tekemään tästä sun mansikkapaikan. M

  VastaaPoista
 3. Onnea täältäkin:) On kiva seurata mitä kaikkea saatkaan aikaan uudessa kodissasi.

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen kotiin! Olen seurannut sinua jo pitkään ja välillä kommentoinutkin, että ehdottomasti uskon blogaamiseen nyt ja aina!

  VastaaPoista
 5. Onnea uudesta (vanhasta) talosta! Meilläkin suunnilleen saman kokoinen tönö, joka rempattiin ja pikkuruinen lisäosa tekeillä nyt :)
  Videota odottelen

  VastaaPoista
 6. Onnea! Kesällä siis talkoita tiedossa. Ilmoittaudun jo nyt!
  -Niina

  VastaaPoista
 7. Hieno homma! Odottelen innolla keväisiä ja kesäisiä talo postauksia. Ihanan pieni mökki :)

  VastaaPoista
 8. Oih valmis kellarikin! Onnea ja täälläkin odotan videota ja uusia blogikirjoituksia :)

  VastaaPoista
 9. Onnea onnea onnea! Mielenkiinnolla odotan talo- ja kasvimaapäivityksiä!

  VastaaPoista
 10. Jes! sata peukkua ja iso sydän!

  VastaaPoista
 11. Onnittelut Villa Vasarasta! <3

  VastaaPoista
 12. Onnittelut "villa vihreästä" odotan innolla myös kirjoituksiasi. Olen seuraillut jo aijempaa blogiasi mielen kiinnolla.

  VastaaPoista
 13. Oikein paljon onnea!!!
  Jään odottelemaan sisustuspostauksia ja tapettikuvia. :)

  VastaaPoista
 14. Tätä blogia on niin mukava lukea!

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig