Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Ensimmäinen askel kohti omannäköistä elämää - Voimapyörä!

Olen ahminut kirjaston selfhelp-hyllyn opuksia urakalla syksyn aikana erityisesti kohdasta "toteuta unelmasi". Yksi aika keskeinen ohje omien unelmien toteuttamista varten tuntui olevan niiden vahva pikkutarkka visualisointi ja kaikenlainen todeksi eläminen käytännön kautta. Syksy menikin eräänlaisessa varustelun tilassa. Hankin tarvittavaa tietotaitoa, mutta myös kirppiksiltä eteen sattuneita tarvekaluja, jotka sopivat mökkiunelmaani. Etsiessäni taloa, huomasin että suurin este minun ja unelmani välillä oli liikkuminen (okei ja raha). Löin päätä seinään ja yritin opiskella, miten autoton pysyisi asumaan maalla, mutta samalla ehtiä kotiin töistä ajoissa koirien luokse. Opettelin Keski- ja Itä-Uusimaan joukkoliikennekarttoja ulkoa niin pitkälle, että minut olisi varmaan voinut palkata johonkin puhelinneuvojaksi. Maalla eivät reittiopasapsit pelitä ja jokaisella kunnalla ja bussiyhtiöllä on usein omat toimintatapansa.


Laskin että julkisten ja pyöräilyn yhdistelmällä saattaisin saada aikaan työmatkoja, jotka koiranikin kestävät kotona odotellen. Onneksi olin päässyt jo ihan hyvin sisälle elämäntapapyöräilyn saloihin ja tykkään siitä. Julkisiin ei kuitenkaan saa ottaa pyörää, varsinkaan ruuhka-aikaan. ja monesti pyörälle on tarvetta matkan molemmissa päissä, joten sitä ei voi jättää pysäkille odottamaan. Taittopyörä on kuitenkin mahdollista napata sisälle myös bussiin ja junaan. Päätin siis lokakuussa hankkia sellaisen, mutta leukani loksahti auki selatessani pyörien hintoja. Minun on aina ollut vaikea ostaa itselleni kalliita asioita. Koiriin voin käyttää tuhansia euroja, mutta kun pitäisi ostaa kenkiä, talvitakkia, läppäriä tai kännykkä peruutan viime hetkellä. Tänä syksynä osana itseni arvostusprosessia olen rikkonut näitä vanhoja kaavoja. Pyörän hankinta oli kuitenkin elämäni suurin satsaus itseeni ja siihen mitä kohti haluan mennä. Samalla hinnalla olisin saanut rämäauton ja saankin kuulla sen usein.Pyörän osto osoittautui lopulta uskomattoman voimauttavaksi ja koin todellakin tehneeni päätöksen, joka tukisi minua matkallani maalle ja omaan mökkiin. Pyörä muistuttaa minua valinnanvapaudesta ja siitä että saamme onneksi tehdä elämästämme juuri sen näköistä kuin haluamme.


SHARE:

16 kommenttia

 1. Hyvä ostos, parempi kuin rämä auto. Niissä tuppaa olemaan kuitenkin yleensä korjauksia ja kuluja. Olen itsekkin törmänyt tuohon asiaan miten vaikea on panostaa itseensä, vaikka kaikkeen muuhun panostaisikin. Se vaatii harjoittelua jonkin verran.
  Ihanaa tulevaa viikkoa.
  -Hellen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Ensimmäinen kerta tuntui kamalalta, toinen meni jo helpommin ja siitä se sitten lähtee :D Hemmottelen itseni kohta piloille.

   Poista
 2. Minustakin erittäin hyvä valinta, varmasti satsauksen arvoinen. Onnea uuteen torppaan ja pihapiiriin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitto. Toivotaan että pyörä kestää menossa mukana ;)

   Poista
 3. Hyvä valinta! Rämä auton voisit saada, mutta se rämä auto veisi euroja koko ajan...vakuutusta, polttoainetta, varaosia!!
  Turvallisia kilometrejä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin järkeilin. Ensin ajattelin, että kamala, en osaa huoltaa pyörää, sitten mietin että viedäänhän autotkin korjaamoon :D Noh, on aikaa opetella.

   Poista
 4. Voi että tuohan on hienoa! Ja ihan järki sijoitus:) Liian moni tukeutuu autoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että myös kaupunkien ulkopuolella pyöräily muuttuisi normiksi ja otettaisiin huomioon.

   Poista
 5. Hieno pyörä! Kannatti ostaa! Olen pitkään lueskellut Stella sun blogia ja seurannut sitä kautta sun erilaisia vaiheita. Täytyy sanoa, että olet ihan super rohkea ihminen ja ihailen kovasti sun määrätietoisuutta ja päättäväisyyttä pyrkiä eteenpäin vastoinkäymisistä huolimatta. Toivon mitä parhainta onnea uudessa kodissa ja pidän isosti peukkuja, että sun kaikki toiveet ja unelmat vielä toteutuvat. Hyvää kevättä! Toivottavasti nähdään joku päivä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka. En ole rohkea, pakon edessä ihminen vaan pystyy kaikenlaisiin juttuihin. On ollut heikkojakin hetkiä tässä viime vuoden aikana, usko pois, monta. Eiköhän me jossain vaiheessa törmätä ;), jos ei, järkätään treffit.

   Poista
  2. Joo treffaillaan! Pitäiskö sopia ihan "luokkakokous" eli porukalla vaikka kahville tai viiniä maistelemaan? ;)

   Poista
 6. Ihana kirjoitus! Pyörä on mitä parhain sijoitus saat samalla liikuntaa, raitista ilmaa verrattuna siihen, että sillä rämä autolla ajaisit ovelta ovelle. Rohkeita omannäköisiä valintoja.
  -Leinikki

  VastaaPoista
 7. Itse toivon todella että nimenomaan syrjemmässäkin asuvat pyöräilisivät enemmän. Alotin työmatkapyöräilyn toissa talvena edellisessä työpaikassa loppukesästä ja syksyn tullen jatkoin vaan ja hommailin pikkuhiljaa lisää varusteita, valoja ja talvirenkaat. Tänä talvena olen ollut viikot komennuspaikkakunnalla ja retuutin pyörän tännekin :D minulla on autokin ja välillä tuolla loskassa rämpiessä (pyörällä) miettii että helpompi olisi autoilla, mutta se ei vetreytä töissä jumiutunutta selkää ja toimistorotan on hyvä ulkoillakkin. Peltilehmäily on kallis laji ja jos ei ole diy-henkinen auton suhteen niin halvimpia ei kannata hankkia.

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Toissa talvena loppukesästä" siis toissa vuonna :D
   -Hanna

   Poista

Blogger Template Created by pipdig