Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Onko tässä uusi kotini?

Aina vieraillessani kaupan olevissa taloissa koitan kuvitella itseni asumaan sinne mahdollisimman tarkasti ja mietin mitä ajatuksia aivan tavallinen tylsä arki herättää. Usein en tunne näytöissä yhtään mitään. Muutamia kertoja olen palannut vielä pihapiiriin yksin koirien kanssa fiilistelemään rauhassa tuntosarvet ojossa. Vasta silloin uskallan vähän innostua.


Tein kansatieteen graduni vanhoista taloista ja suhteestamme niihin. Tunnetason lisäksi mielestäni kokemuksiimme liittyy aina vahvasti myös fyysinen puoli, josta kiintymyksemme saa alkunsa. Vanha talo haistetaan, maistetaan, asutaan, käytetään ja otetaan omaksi.


Pari viikkoa sitten lauantaina kävin katsomassa kolmatta kertaa erästä mökkiä. Avain oli jätetty huussiin ja omistaja kehotti laittamaan tulet lieteen, puut olivat eteisessä valmiina. Saimme tutkia paikkoja niin pitkään kun halusimme. Koirat olivat tietenkin mukana. Kahvitkin oli pakko keittää omalla pannulla. Voisipa taloihin tutustua aina näin, ilman kiirettä, kokien kaikilla aisteilla.
Arvatkaa mitä, tein tarjouksen!


Terveisin, Stella
SHARE:

19 kommenttia

 1. Voi ihanaa, jos tämä nyt sitten olisi se oikea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on jännää, ajattelin että kerron vasta kun nimi on paperissa, mutta en malta, ja jutut loppuu kesken :D

   Poista
 2. Minkä kokoinen talo ja tontti? kysyy utelias :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pieni ja pieni. Ei edes mini vaan mikro... Talon kokonaisneliöt on 45, mutta remppaan aluksi vain vanhemman puolen lämpimäksi joka on ehkä 26 neliötä. Tonttia on jotain 1200 neliötä ettei siihen mahdu kun kolme kanaa, koirat ja kasvimaa. Vuohet saan sitten eläkeiässä kun muutan johonkin saareen ;)

   Poista
 3. Voi miten hieno juttu!! Onnea paljon! Luin tuon edellisen kommenttin vastauksesi ja olen sitä mieltä, että tonttihan on ihan hyvän kokoinen....meillä edellisen kodin tontti oli 1200 neliötä ja ihan tarpeeksi suuri. Tietysti, jos siinä on metsää...mutta voisivathan koirat ja vuohetkin olla metsässäkin..:)

  VastaaPoista
 4. IIk,jännittävää!

  Muista kertoa heti blogissa kun tiedät menikö tarjous läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se on jo hyväksytty, olen ainoa jolle paikkaa on tarjottu :D

   Poista
 5. Hei Stella! Kauan olen blogiasi seuraillut ja nyt viimein on pakko laittaa kommenttiakin, kun itse asiassa sinun innoittamanasi aloin viime vuonna miettiä, miksen voisi hankkia pientä vanhaa taloa, joka on ollut unelmani niin kauan kuin muistan, ihan vain itselleni ja koiralleni. Nyt muutaman kuukauden prosessin jälkeen pitäisi parin viikon sisällä tulla selvyys, pääsenkö muuttamaan vai en. Että kiitos hirmuisen paljon inspiraatiosta! :) Tämä sinun viimeisin taloon tutustumisesi koirineen kuulostaa mahtavalta, ja toivon TODELLA, että uusi kotisi on nyt löytynyt! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! Itsellänikin on ollut kaikenlaisia innoituksen lähteitä ja esikuvia elämässä. Ehkä joskus kirjoitan niistä...

   Poista
 6. Kuulostaa ihan loistavalta toiminnalta omistajan puolelta, että antaa uuden suhteen syntyä noin. Ihanaa ja huomioon ottavaa. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne ei tosiaan ollut ihan tavanomainen. Talo ei ole julkisessa myynnissä vaan sitä tarjottiin minulle netti-ilmoitteluni kautta, muita kiinnostuneita ei ole, eikä kiirettä.

   Poista
 7. Kuullostaa ihanalta.
  -Leinikki

  VastaaPoista
 8. Se on kyllä jotain käsittämätöntä mitä silloin tapahtuu kun vain tietää tulleensa siihen oikeaan kotiin. Ei sitä osaa selittää mitä se on, sen vain tuntee. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan ole ikinä tuollainen totaalihullaantuja, en ihmisten enkä talojen suhteen. Lämpenen hitaasti :D

   Poista
 9. Jännää. Matkailuvaunukodinkin rakentaminen kuulosti mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Mutta onhan se mukava, jos saa valmiin pihapiirin vielä samassa kaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä vielä tiedä mihin joutuu. Jos talo onkin läpimätä, saatan vielä joutua vaununrakenteluhommiin :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig