Maanläheisemmän elämän remonttipäiväkirja

Kasvata, idätä, versota!

Tiedän muutaman odottavan lisätietoja talon ostosta. Piilotin uusimmat kuulumiset tekstin loppuun ;) Välipalaksi tarjoan nyt kuitenkin pientä vihervouhotusta. Kasvikuumeeni alkaa aina 1.1. enkä millään jaksaisi odottaa kesän satokautta. Onneksi pientä vihreää saa lautaselle helposti ikkunalaudalla.Olen opetellut kasvattamaan, versottamaan ja idättämään uusia juttuja. Hyvä idätystaulukko löytyy esimerkiksi täältä ja siemeniä vaikkapa Hyötykasviyhdistykseltä. Kaikkia en ole ehtinyt kokeilemaan. Idättää ja kasvattaa voi paljon muutakin kuin perinteistä mungpapua. Ikkunalla onkin kevään mittaan kasvanut valkosipulin ja sipulin versoja, härkäpapua, hernettä, krassia ja parsakaalia. Ikean kauniissa ja ihan hyvin toimivassa idätysastiassa taas mungpapuja, sinimailasta, tattaria ja linssejä. Vatsavammaiselle idättäminen on hyvä tapa saada ruokavalioon mukaan muuten huonosti sopivaa sipulia ja papuja. Parasta on pilkkoa tuore kourallinen vihreää ihanan wokin, tai minkä tahansa ruuan päälle. Tattari sopii mielestäni hyvin kylmiin täyttäviin lounassalaatteihin.(Tarjoukseni talosta on hyväksytty ja kaupat tehdään keskiviikkona)

SHARE:

11 kommenttia

 1. Onnea hyväksytystä tarjouksesta ja tulevista kaupoista. Viimeistään nyt on hyväkin innostua kasvattamaan kaikkea. M

  VastaaPoista
 2. Wuhuu! Hirmuisesti onnea! :) Täälläkin sormet syyhyää siemenistä, ja kasvimaa suunnitelmista :D

  VastaaPoista
 3. Hurraa!
  Ja ei ole idätys/versotus/kyökkikasvatus-tekstit ikinä tylsiä. Lisää vaan :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, että tarjouksesi pääsi läpi ja pääset kevätpuuhiin :)

  VastaaPoista
 5. Onnea tulevista talokaupoista! Keväällä on ihan pakko alkaa kasvattaa jotain. :)

  VastaaPoista
 6. Jee!!!! Arvaa maltoinko jutun lukea, ennen kuin kurkkasin loppua..:) No maltoin toki...minähän olen jo aikuinen, mutta koville otti..:) Olen niiiiin onnellinen puolestasi♥ Onnea uuteen kotiin♥

  VastaaPoista
 7. ps...kerroin miehellenikin tuosta talosta ja tontin koosta...hän ihmetteli, että missä meillä on ollut sen kokoinen tontti...olikin 1700 m3.... no niin tai näin sopivan kokoinen on sinulle..:)

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon! Oon niin ilonen sun ja koirien puolesta! T. Poni

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille. Toivotaan että taivas ei tipu niskaan ja salama osu päähän ennen keskiviikon kauppoja :D

  VastaaPoista
 10. Voi apua, jes! Onnea hurjan paljon ♥

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig